خواص ماش خاصیت فراوان دانه های ماش در سلامتی

خواص ماش خاصیت فراوان دانه های ماش در سلامتی و درمان بیماری ها

خواص ماش

✅شستشوی کلیه ها،پایین آورنده درجه اسیدی خون و منظم کردن ضربان قلب به دلیل داشتن پتاسیم
✅دارای فسفر و کلسیم و مفید برای رشد کودکان
✅دارای آهن و مفید برای کم خونی

خواص ماش,خاصیت فراوان دانه ماش در سلامتی,فواید ماش درمان بیماری ها,خواص شگفت انگیز ماش,خاصیت دانه های ماش ,فواید ماش برای کودکان,ویتامین های موجود در ماش

ماش منبعی غنی از مواد مغذی است از جمله: منگنز، پتاسیم، منیزیم، فولات، مس، روی و انواع ویتامین‌های گروه B.
– این دانه‌های کوچک همچنین یک غذای بسیار سیرکننده، پر از پروتئین، نشاسته‌ی مقاوم و فیبر غذایی هستند.
– شما می‌توانید ماش را به صورت پودر خشک شده، به صورت دانه‌های درسته و خام، به صورت ” پوست کنده، ” به صورت نودل، و به صورت جوانه (نوعی که می‌توانید در ساندویچ یا سالاد استفاده کنید) پیدا کنید.
– دانه‌های خشک شده‌ی ماش ممکن است خام، پخته (به صورت کامل یا دو نیم شده [به این صورت که دو لپه‌ی آن از هم جدا شده‌اند])، تخمیر شده، یا آسیاب شده و پودر شده باشند.
– ماش به دلیل داشتن مقدار فراوانی از مواد مغذی، در دفاع در برابر چندین بیماری مزمن مرتبط با سن، از جمله بیماری قلبی، سرطان، دیابت و چاقی مفید در نظر گرفته می‌شود.

شواهد بالینی دائما نشان می‌دهند که غذاهای مشتق شده از گیاهان خواص درمانی مختلف و بالقوه دارند، به عنوان مثال التهاب را کاهش می‌دهند. کارشناسان بهداشت و سلامت توصیه می‌کنند که بهتر است غذاهای گیاهی بخش بزرگی از رژیم غذایی هر فرد را تشکیل بدهد، و بسیاری از سازمان‌های بهداشت و سلامت در سراسر جهان افزایش مصرف غذاهای مشتق شده از گیاهان را برای بهبود وضعیت سلامت و جلوگیری از بیماری‌های مزمن توصیه می‌کنند. در میان منابع گیاهی پروتئین و مواد مغذی، ماش یکی از غذاهایی است که بیش‌ترین توجه را به خود جلب کرده‌است.

چنان‌چه خواهید آموخت، ماش یکی از سالم‌ترین منابع پروتئین گیاهی است چرا که علاوه بر اسیدهای آمینه (بلوک‌های ساختمانی پروتئین‌ها) حاوی مواد مغذی دیگری نیز هستند. چنان‌چه مجله‌ی Chemistry Central قید می‌کند، ” دانه‌های ماش دارای فعالیت‌های بیولوژیکی از جمله اثرات آنتی‌اکسیدانی، ضد میکروبی، ضد التهاب، ضد دیابت، ضد فشار خون و ضد تومور هستند و به سوخت و ساز چربی کمک می‌کنند.

ماش یکی از انواع حبوبات پر خاصیت و پر کاربرد است که سرشار از آنتی اکسیدان بوده و برای پیشگیری و درمان سکته قلبی، کاهش کلسترول خون، فشار خون، کاهش قند خون و درمان دیابت مناسب می باشد.

خواص ماش,خاصیت فراوان دانه ماش در سلامتی,فواید ماش درمان بیماری ها,خواص شگفت انگیز ماش,خاصیت دانه های ماش ,فواید ماش برای کودکان,ویتامین های موجود در ماش

نوزادان و کودکان

ماش به دلیل مقادیر بالای ویتامین ها و مواد مغذی که دارد برای بهبود رشد نوزادان و کودکان مفید می باشد.

مقادیر بالای مس و آهن موجود در ماش خطر ابتلا به کم خونی در نوزادان و کودکان را کاهش می دهد.

فیبر موجود در ماش، احتمال ابتلا به یبوست و اسهال را در نوزادان و کودکان کاهش می دهد.

هضم ماش در مقایسه با بسیاری دیگر ازانواع لوبیا آسان‌تر است.

در حالی که برخی از آدم‌ها پس از خوردن لوبیا وجود گاز یا نفخ را تجربه می‌کنند، ماش یکی از دانه‌هایی است که هضم بسیار آسانی دارد و در واقع می‌تواند در برخی موارد به سم‌زدایی کمک کند. ماش به دلیل فیبر بالایی که دارد، دارای مزایای بسیاری برای فرآیند هضم است – به عنوان مثال، ماش می‌تواند از بروز علائم سندرم روده‌ی تحریک‌پذیر (IBS) مانند یبوست پیشگیری کند.

برای این‌که ماش را بدون تجربه‌ی اثرات ناخواسته‌ی گورشی، به رژیم غذایی‌تان اضافه کنید، ابتدا آن را به مدت یک شب خیس بگذارید تا دانه‌های خشک جوانه بزنند و سپس آنها را با ادویه‌جات سنتی آیورودا که می‌توانند قابلیت هضم را افزایش دهد، بپزید. هندی‌ها معمولا معمولا ماش را با ادویه‌جاتی مانند زنجبیل، زیره، تخم گشنیز و زردچوبه می‌پزند تا هم طعم فوق‌العاده‌ای داشته باشند و هم باعث بروز هیچگونه دردی در معده نشوند.

خیس گذاشتن دانه‌های ماش و جوانه زدن‌ آنها همچنین می‌تواند به کاهش “مواد ضد مغذی” که در تمام حبوبات و دانه‌ها به طور طبیعی وجود دارد، منجر شود، به هضم راحت‌تر آنها کمک کند و باعث آزاد شدن مواد مغذی آنها شود. انواع کربوهیدرات‌ها به نام‌های الیگوساکاریدها، پرالترین، استاچیوز و ورباسکوز در حبوبات خام (جوانه‌ نزده) و حبوباتی که خوب پردازش نشده‌اند، موجود است و این می‌تواند نفخ آزاردهنده‌ای ایجاد کند.

برخی از این ضد مغذی‌ها در ماش وجود دارد، اما میزان آن کم‌تر از بسیاری از دانه‌های دیگر است. علاوه بر این، ضد مغذی‌های موجود در ماش در آب محلول هستند و می‌توان آنها را با خیساندن و تخمیر قبل از خوردن‌شان از بین برد. همچنین اگر ماش‌ها جوانه بزنند این مواد از بین می‌روند.

خواص ماش  کم‌خونی را درمان می‌کند.

کم‌خونی کمبود گلبول‌های قرمز است که در اثر ناکافی بودن آهن رخ می‌دهد. عوارض کم‌خونی عبارتند از احساس خستگی، رنگ‌پریدگی، سرماخوردگی، سردرد، و پایین بودن تمرکز. در عین حال، ماش دارای میزان زیادی فیبر است که برای بهبود تشکیل گلبول‌های قرمز مفید است. در نتیجه، این ماده‌ی خوراکی می‌تواند بهترین راه‌حل برای درمان کم‌خونی باشد.

خواص ماش  به روند کاهش وزن کمک می‌‌کند.

آیا در حال حاضر تحت رژیم غذایی کاهش وزن هستید؟ پس غذاهای جایگزین زیادی وجود دارند که برای رژیم غذایی شما مفید هستند. به عنوان مثال ماش یکی از مواد غذایی است که به درد رژیم غذایی شما می‌خورد. ماش حاوی فیبر زیادی است و کالری کمی هم دارد، بنابراین یک ماده‌ی غذایی عالی برای رژیم غذایی محسوب می‌شود. در واقع، نیاز شما به انرژی با مصرف ماش تامین می‌شود بدون این‌که چربی جذب بدن‌تان کنید.. برای سلامت استخوان‌ها مفید است.

ماش حاوی مقدار فراوانی کلسیم و فسفر است که برای سلامت استخوان فایده دارند. با مصرف ماش می‌توانیم از بروز پوکی استخوان در سالمندان جلوگیری کنیم. ماش همچنین برای حفظ سلامت استخوان مفید است و استحکام استخوان‌های کودکان را افزایش می‌دهد.

خواص ماش عملکرد مغز جنین را در رحم مادر بهبود می‌دهد.

مادر باید از جنین در رحم خود با خوردن مواد غذایی سالم و مفید مراقبت کند. ماش حاوی اسید فولیک است که می‌تواند عملکرد مغز جنین را بهبود دهد. اسید فولیک سیستم عصبی مغز را بهبود می‌دهد. بناباین خوردن ماش در دوره‌ی بارداری به افزایش هوش کودک کمک می‌کند.

ارسال شده در تاریخ 13 فوریه 2019 توسط خدیجه ص با موضوع سلامتی
بازدید : 1,092
دیدگاه خود را ارسال کنید ( بدون دیدگاه )

لطفا کادر زیر را تکمیل کنید *

©ایران پاتوق / تمامی حقوق محفوظ و مربوط به این سایت می باشد و کپی از مطالب ایران پاتوق حتی با درج لینک منبع ممنوع بوده و پیگیری قانونی خواهد شد.