خوردن جیرجیرک در سیرجان جیرجیرک های آجیلی کرمان
خوردن جیرجیرک در سیرجان جیرجیرک های آجیلی کرمان
فصل خوردن جیرجیرک در سیرجان!
جیرجیرک ها رو توی آب گرم میریزن. وقتی مُردن، دست و پاشونو جدا میکنن و توی ماهیتابه برشته میکنن میخورن. مثل آجیل. میگن از آجیلم خوشمزه تره!
گفتنی است که مردم این شهر معتقدند که جیرجیرک خواص دارویی بسیاری دارد. ابتدا آن ها را در آب گرم ریخته و پس از مردن، آنها را تمیز کرده و دست و پای جیرجیرک ها را جدا می کنند.
در آخر در ماهیتابه سرخ می کنند تا برشته شود و همانند آجیل مصرف می کنند
بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی نسبت به این خبر واکنش نشان دادند. بسیاری از کاربران معتقدند که این حشره پرخاصیت، چنزو نام دارد و اوایل بهار که از پیله خود در می آید گرفته شده و کاملا تمیز هست. همچنین تغذیه ای هم نکرده است. بعضی از کاربران عنوان کرده اند که مزه این حشره شبیه تخمه است و بسیار خوشمزه می باشد. بسیاری از کاربران خواهان تست کردن این حشره می باشند.
این روزها گزارش کوتاه یک روزنامه محلی و تصاویر آن از سنت خوردن جیرجیرک بهاره در سیرجان کرمان بازتاب زیادی در شبکههای اجتماعی داشته و تقریباً گروهی و کانالی نیست که آنجا حرفی از جیرجیرک خوردن نباشد. سنتی که نه تنها در سیرجان بلکه در بسیاری از مناطق جنوب و جنوب شرقی رواج دارد. سیرجانیها در اصطلاح محلی به جیرجیرک، «جرووک» میگویند و در قالب مصرف دارویی یا بهعنوان تنقلات از آن استفاده میکنند. البته جیرجیرک خوراکی با آن جیرجیرکی که در شهرها نیز دیده میشود و در اصطلاح محلی به آن «جکو» میگویند فرق دارد.
پیشنهاد سردبیر
- علت بدخوابی به ویژه هنگام جابجایی وتغییر دادن جای خواب
- پیتزا شکلات یک دسر هیجانانگیز و شیک مناسب مهمانیهای رسمی
- شیر تضمین سلامتی و جوانی مغز تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن
- کیک سبزیجات طرز تهیه کیک سبزیجات کیک رژیمی بسیار مفید و مغذی
- ژله ی نیمرو طرز تهیه ژله ی نیمرو مناسب صبحونه برای کودکان
- قضاوت دیگران و روشهایی برای برخورد با و مهار آن-پیش داوری