روشهای جلوگیری از سرطان سینه ورزش ها و حرکات مخصوص آن

روشهای جلوگیری از سرطان سینه ورزش ها و حرکات مخصوص آن

روشهای جلوگیری از سرطان سینه

حرکت کمان برای جلوگیری از سرطان سینه!?

✔️ (حالت خم) روی زمین دراز بکشید طوری که شکمتان روی زمین باشد و دستانتان کنار بدن باشد
✔️ به آرامی زانوهای خود را خم کنید و قوزک پا و دستان خود را با هم ببندید
✔️ نفس عمیقی بکشید و دستان و پاهای خود را بکشید
✔️ بدنتان باید مثل حالت خم به نظر بیاید
✔️ برای چند دقیقه به نفس عمیق کشیدنتان ادامه بدهید و سپس به حالت اولیه برگردید

روشهای جلوگیری از سرطان سینه,جلوگیری از بروز سرطان سینه,ورزش برای پیشگیری از سرطان سینه ,  حرکت کمان برای جلوگیری از سرطان سینه

سرطان سینه یکی از شایع ترین بیماری های زنان است. اگر زنان می خواهند که سینه خود را سالم نگه دارند یا از سرطان سینه جلوگیری کند، یوگا asanas وجود دارد که واقعاً مفید است.سرطان سینه

یوگا برای پیشگیری از سرطان

یکی از بدترین مشکلات سرطان سینه این است که در مراحل اولیه نشانه های واضحی ندارد. همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. یوگا آسانا برای پیشگیری و سلامتی سرطان سینه مفید است.

دستگاه لنفاوی در بدن وجود دارد که در حفظ سلامت سینه موثر است. این سیستم از تأثیر مواد مضر روی سینه جلوگیری می کند و گردش خون را در سلولهای سینه تحمیل می کند. در ادامه این بخش از سلامت  با روش های جلوگیری از سرطان با استفاده از یوگا، آشنا خواهید شد.

جلوگیری از سرطان با یوگا

2. حرکت کبری:

الف : بر روی شکم روی زمین بخوابید.

ب :نفس عمیقی بکشید و سپس به آرامی نیم تنه بدن را بالا بگیرید.

پ : سرتان را بالا بگیرید و نفس بکشید.

ت : در این حالت 1 یا 2 دقیقه بمانید.

ث : آن را 10-8 تکرار کنید.

آموزش یوگا برای پیشگیری از سرطان

3. حرکت مثلث پیچ :

الف :با پاهایتان بایستید و دستانتان را کنارتان بگذارید و انگشت پاها مقابلتان باشد.

ب : به آرامی دستانتان را بالا ببرید و کف دستانتان را روی زمین قرار دهید.

پ: بعد از یک نفس عمیق پای سمت راست را با نوک انگشت راست لمس کنید، در همین زمان کف دست سمت چپ را به سمت بالا بگیرید.

ت: به آرامی سر خود را خم کنید.

ث:دقایقی در این حالت بمانید. این حالت را برای بخش دیگر بدن نیز انجام دهید.

ارتباط چاقی، ورزش و روشهای جلوگیری از سرطان سینه

زنان سرطانی که BMI آنها کمتر از ۱۳/۲۴ است، ۳۰ درصد کمتر دچار عوارض ناشی از سرطان می شوند. ولی در زنان سرطانی که BMI آنها ۴۴/۲۸می باشد، ورزش کردن تأثیر چندانی بر بهبود بیماری شان ندارد. البته این بدان معنی نیست که دیگر ورزش نکنند، بلکه باید با ورزش وزن خود را کم کنند.

لازم به ذکر است که اگر BMI بین ۵/۱۸ تا ۲۵ باشد، نشان دهنده وزن سالم و طبیعی است. بیشتر از ۲۵ نشان دهنده افزایش وزن و بیشتر از ۳۰ نشان دهنده چاقی پرخطر می باشد.

متخصصین معتقدند که با افزایش هورمون استروژن احتمال بروز سرطان سینه افزایش پیدا میکند ، این در حالی است که افزایش وزن و چاقی نیز سبب افزایش مقدار هورمون های بدن مانند: استروژن و انسولین می شود و همین استروژن بیش ازحد خود باعث بروز سرطان است.پس با کنترل وزن بوسیله ورزش در واقع از بروز سرطان سینه جلوگیری کرده ایم.

اطلاعات موجود نشان می دهد که افرادی که از لحاظ بدنی فعال هستند خطر ابتلا به سرطان در آنها کمتر است ورزش‌های هوازی با تغییرات در تشریح هورمون استروژن و متابولیسم بدن، خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهند. تحقیقاتی در این زمینه در مجله آمریکایی انجمن سرطان به چاپ رسیده است.

میندی کورزر استاد دانشکده علم تغذیه دانشگاه مینه‌سوتا می‌گوید: تحقیقات نشان داده‌اند که فعالیت فیزیکی خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد اما هیچ مطالعه بالینی در این زمینه انجام نشده است. مطالعات ما اولین تحقیقاتی است که نشان می‌دهد تمرین‌های هوازی بر هورمون استروژن و بهتر شدن متابولیسم بدن تاثیر دارند.کورزر و همکارانش تحقیقات ورزش زنان را به روش بالینی انجام داده‌اند، در این تحقیقات 391 زن شرکت داشتند که شرایط متفاوتی با یکدیگر داشتند.برخی از آنها 5 مرتبه در هفته به مدت 30 دقیقه ورزش‌های هوازی انجام دادند و تعدادی به سایر ورزش ها می پرداختند.

محققان برای هرکدام از این افراد طوری برنامه‌ریزی ورزشی کردند که بتوانند به هنگام ورزش ماکزیمم ضربان قلب را ایجاد کنند. از این افراد قبل و بعد از این تحقیقات نمونه ادرار گرفتند و متوجه شدند که ماده‌ای در بدن افزایش می‌یابد که از خطر ابتلا به سرطان سینه می‌کاهد. این ماده 2-OHE1 نام دارد.

ورزش‌های هوازی باعث بالا رفتن آمادگی جسمانی و سلامتی قلب می‌شوند و به کمک تغییرات در ترشح استروژن از سرطان پستان جلوگیری می‌کنند. ورزش‌های هوازی با تغییرات در تشریح هورمون استروژن و متابولیسم بدن، خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهند.

ورزش های مفید برای بیماران مبتلا به سرطان سینه

زنانی که با جراحی، اشعه درمانی، شیمی درمانی درمان شده اند، می توانند فعالیت بدنی داشته باشند. این فعالیت ها شامل: پیاده روی آرام، پیاده روی سریع، دویدن، دوچرخه سواری ، تنیس و شنا می باشد. همچنین زنان دارای سرطان سینه که ۱ساعت در هفته و با سرعت ۴-۳ کیلومتر در ساعت پیاده روی می کنند، نسبت به آنهایی که کمتر از ۱ ساعت در هفته ورزش می کنند، کمتر دچار عوارض وخیم سرطان سینه می شوند.

به اعتقاد پزشکان ، ترکیبی از حرکات انعطافی ، ایروبیک و تمرینات استقامتی به بیماران مبتلا به سرطان کمک کند. تمرینات زیر نمونه های خوبی از این دسته محسوب می شوند.

-حرکات کششی: حرکات کششی برای حفظ و بهبود تحرک افراد اهمیت دارد و اگر هنوز به اندازه کافی آماده تمرین‌های سنگین نشده‌اید ، باید دست کم سعی کنید که بدن انعطاف‌پذیری داشته باشید.

-ایروبیک: ایروبیک باعث بهبود کارآیی قلب می‌شود و می‌تواند به سلامت قلبی و عروقی و کاهش خطر حمله قلبی ، سکته و دیابت و درمان سرطان سینه کمک کند.

-دوچرخه‌سواری: دوچرخه سواری آرام و تفریحی اثر به سزایی برای درمان بیماران سرطانی دارد.

-قدم زدن و پیاده‌روی: باعث آرامش روان و بهبود سیستم خون رسانی در بدن فرد بیمار می شود.

-شنا: شنا و آب درمانی به سوزاندن کالری و بهبود عملکرد قلب کمک می‌کند و کاهش وزن کمک می کند.

-تمرین با وزنه:به بازسازی طبیعی عضله‌ها کمک کند. در خانه از دمبل‌های دو تا چهار کیلوگرمی استفاده کنید و اگر احساس می‌کنید که این تمرین برایتان سبک است، دفعات انجام آن را بالا ببرید اما وزنه‌ها را سنگین نکنید.

ایروبیک و کار با وزنه برای سلامتی عمومی بدن و تندرستی افراد رهاشده از سرطان اهمیت حیاتی زیادی دارد.

-تمرینات استقامتی: استفاده از وزن بدن خودتان در تمرین‌های ورزشی به بازسازی عضلات کمک می‌کند. فعالیت‌های نظیر تمرین پشت بازو با نیمکت و حرکت شنا روی دو دست برای تقویت عضلات بالاتنه مفید هستند و می‌توان آن‌ها را در فضایی اندک و یا حتی در زمان تماشای تلویزیون انجام داد

فعالیت های روز مره مفید برای بیماران مبتلا به سرطان سینه

به جای استفاده از آسانسور ، از پله‌ها بالا بروید . اگر کارتان طوری است که مدام باید پشت میز بنشینید ، گاهی اوقات از جای خود برخاسته ، کمی قدم بزنید و حرکات کششی انجام دهید. می‌توانید با بلند کردن اجسامی نظیر بطری و قوطی به تقویت عضلات خود بپردازید. روشهای جلوگیری از سرطان سینه

بیماران مبتلا به سرطان سینه باید دقت کنند در هر مرحله از درمان و حتی پس از درمان و سلامتی قبل از شروع به ورزش با پزشک متخصص خود مشورت کنند.

حرکت شانه کردن مو‌ها

آرنج خود را روی میز قرار دهید. سر خود را بالا نگه دارید. ابتدا یک سمت سرتان و بعد به تدریج تمام موهای سرتان را شانه کنید. این حرکات را به دفعات تکرار کنید اما در انجام آن زیاده‌روی نکنید.

حرکت انداختن

درب یک بطری یا یک کیف کوچک را از دست راست و از بالای شانه راست به دست چپ که در پشت خود گرفته‌اید‌‌ رها کنید. این عمل را ۵ بار تکرار و سپس جهت انجام آن را عوض کنید.

تاب دادن بازو‌ها

بازوی سالم خود را روی صندلی قرار دهید و پیشانیتان را روی آن بگذارید. بازوی دیگرتان را شل و آویزان کنید و آن را از ناحیه شانه به جلو و عقب تاب دهید. سپس با حرکت دایره‌وار بازو را بچرخانید.‌‌ همان طور که دستتان شل است اندازه دایره‌ها را بزرگ‌تر کنید. حرکت چرخشی را تا زمانی که فشاری به دستتان وارد نشده ادامه دهید.

حرکت خشک کردن

با استفاده از یک حوله حرکات آرامی مشابه خشک کردن پشتتان انجام دهید. این حرکت را در هر دو جهت انجام دهید.

حرکت بالا بردن دست‌ها

در فاصله نزدیکی روبروی دیوار بایستید. برای حفظ تعادل پاهای خود را کمی از هم باز کنید. دست‌ها را به موازات شانه روبروی دیوار قرار دهید و به تدریج آن‌ها را به سمت بالا بکشید. سپس به آرامی دست‌ها را پایین بیاورید. این کار را چند بار در روز تکرار کنید. نقطه‌ای را که دست‌هایتان به آن می‌رسد روی دیوار علامت‌گذاری کنید. سعی کنید هر بار نقطه‌ بالاتری را لمس کنید.

حرکت باز و بسته کردن دست‌ها

در حالی که توپ پلاستیکی یا شیء مشابهی را در دست دارید دست خود را باز و بسته کنید.

حرکت دایره‌ای با طناب

طنابی را با دستگیره در ببندید. با سر طناب که در دست دارید، دایره‌های کوچک در هوا ترسیم کنید. سعی کنید بازوی خود را از ناحیه شانه حرکت دهید. ۵ بار این حرکت را تکرار و بعد جهت ترسیم دایره‌ها را بزرگ‌تر کنید و تعداد چرخش‌ها را افزایش دهید.

حرکت کشیدن طناب

طناب یا کمربند پارچه‌ای را بالای دری که باز است، بیندازید. طوری بنشینید که در میان پاهای شما قرار گیرد. سر کوتاه‌تر طناب را در دستی که مورد عمل جراحی قرار گرفته بگیرید و سر دیگر طناب را با دست دیگرتان به آرامی به طرف پایین بکشید. هر بار بازوهای خود را تا جایی که می‌توانید بالا بکشید، به گونه‌ای که تا بالا‌ترین حد ممکن بالا برده شود.

تغذیه درمانی

برای جلوگیری از سرطان سینه از این مواد غذایی استفاده کنید: سویا، گوجه فرنگی ، حبوبات، مغزها و آجیل ، سبزیجات و میوه ها، سیر، نان و غلات سبوس دار، لبنیات کم چرب.

ویتامین های A  ، E ، D ، اسید فولیک ، سلنیوم و منیزیوم نیز در این مورد نقش دارند.

رژیم غذایی

تحقیقات نشان داده است، رژیم غذایی کم چرب که برای بیماری های قلبی مفید شناخته شده بود، برای بیماران مبتلا به سرطان سینه نیز بسیار مفید است. زنانی که از این رژیم استفاده کرده اند، خطر کمتری در بدتر شدن سرطان داشته اند و حتی زنانی که سرطان سینه داشته اند و درمان شده اند، برای آنها هم مفید بوده برای اینکه از دوباره دچار شدن به سرطان جلوگیری کرده است.

چربی زیاد موجود در غذا، در ساخت هورمون استروژن نقش دارد و استروژن باعث پیشرفت و ایجاد سرطان می شود.

به دنبال هر چیزی هم که باشیم هر هدفی هم که داشته باشیم سلامتی و شاد بودن بهترین اهداف است که ما را به خواسته های دیگرمان می رساند.

ارسال شده در تاریخ 25 آگوست 2019 توسط خدیجه ص با موضوع سلامتی
بازدید : 1,485
دیدگاه خود را ارسال کنید ( بدون دیدگاه )

لطفا کادر زیر را تکمیل کنید *

©ایران پاتوق / تمامی حقوق محفوظ و مربوط به این سایت می باشد و کپی از مطالب ایران پاتوق حتی با درج لینک منبع ممنوع بوده و پیگیری قانونی خواهد شد.