طرز تهیه دیگچه مشهدی از دسر های سنتی و محلی شهر مشهد

طرز تهیه دیگچه مشهدی از دسر های سنتی و محلی شهر مشهد

طرز تهیه دیگچه مشهدی

دیگچه مشهدی

دیگچه یکی از دسر های سنتی و محلی مشهد می باشد.
بهتر است برای درست کردن آن از شیر پر چرب استفاده گردد. در غیر اینصورت برای خوش طعم شدن آن بهتره از دو قاشق غذاخوری خامه استفاده شود.
برای دیگچه زعفرانی میتوانید از ۱/۴ لیوان زعفران دم کرده استفاده نمایید.
برای درست کردن دسر بهتره از قابلمه تفلون استفاده شود.

طرز تهیه دیگچه مشهدی, دستور تهیه دیگچه مشهدی , دسر های سنتی و محلی شهر مشهد,دیگچه از دسرهای مشهد ,مواد لازم تهیه دیگچه ,دسر دیگچه

روش تهیه دیگچه

?برنج اعلاء ایرانی ۱ لیوان
(لیوان دسته دار فرانسوی)
?آب ۱ لیوان
?شیر ۱ لیتر
?گلاب ۱/۲ لیوان
?شکر ۱ لیوان
?کره ۲ قاشق غذاخوری
?هل آسیاب شده ۱ قاشق چایخوری

?ابتدا برنج را شسته و به مدت دو ساعت خیس میدهیم.
آب برنج را خالی کرده و با یک لیوان آب درون قابلمه ای ریخته و با حرارت ملایم اجازه میدیم پخته شده و نیم پز شود.
زمانیکه آب برنج کاملاً تبخیر نشده و حالت شل مانند دارد، شیر را اضافه کرده و کمی حرارت رو زیاد میکنیم تا شروع به جوشیدن کند ، سپس کره را اضافه میکنیم.
کمی که جوشید حرارت رو کم کرده و شکر را اضافه میکنیم.
بنابه ذائقه تون میتونین شکر رو کمی بیشتر هم بریزین.
بعد از اضافه کردن شکر هر یکی دو دقیقه باید دیگچه رو هم بزنیم تا ته نگیره.
حدود نیم ساعت برای این مرحله زمان لازم است.
بعد از اینکه پخته و کمی رو به سفت شدن رفت هل و گلاب را ریخته و هم زده و باز به مدت نیم ساعت دیگه اجازه میدیم پخته شود.
در این مرحله هم هر چند دقیقه یکبار دیگچه رو زیر و رو میکنیم تا ته نگیرد و نسوزد.
حرارت هم همچنان باید کم باشد.
اگر شیر پر چرب استفاده نکرده باشید بهتره دو قاشق خامه ی صبحانه را هم به هنگام اضافه کردن کره به دسر اضافه نمایید.
در همین مرحله اگه دیگچه ی زعفرانی دوست داشتین ، میتونین زعفرانش رو هم اضافه کنید.

بعد از اینکه هل و گلاب هم با مواد خوب جوشیده و به خورد هم رفتند به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه با شعله خیلی خیلی کم دم کنید.
حتماً از دم کنی استفاده کنید تا نتیجه کارتون عالی بشه.
دیگچه زمانی آماده است که کاملاً سفت شده و به اصطلاح شفته شود و برنج مغز پخت شود.

مرحله آخر کار میتونه به دو صورت باشه:
بدون ته دیگ که در اینصورت زمانیکه دم میکنید هم، باید حواستون باشه و هر چند دقیقه یک بار هم بزنید.

با ته دیگ که دیگه لازم به هم زدن نیست و دسر در این حالت ته میگیرد.

بعد از پخت دیگچه رو از روی حرارت برداشته و اجازه میدیم خنک بشه و بعد داخل یخچال قرار میدهیم تا سرد شود.
برای تزیین‌میتونین از خلال پسته استفاده کنید.
?برای زعفرانی کردن بعد از ریختن دسر سفید در ظرف سرو، کمی زعفران دم کرده به بقیه آن اضافه کرده و یکی دو دقیقه دیگه روی حرارت قرار دادم تا آماده شود.

ارسال شده در تاریخ 2 مهر 1398 توسط خدیجه ص با موضوع شیرینی
بازدید : 38

©ایران پاتوق / تمامی حقوق محفوظ و مربوط به این سایت می باشد و استفاده از مطالب سایت فقط با ذکر نام و لینک منبع مجاز است