طرز تهیه سمنو ترفندهای عالی برای پخت سمنو عید خوشمزه

طرز تهیه سمنو ترفندهای عالی برای پخت سمنو عید خوشمزه

طرز تهیه سمنو

در ایران طبخ سمنو در مراسمی به نام سمنو پزان از یک هفته مانده به نوروز شروع می شود و طی مراسمی تا پایان سال ادامه دارد.
طرز تهیه سمنو,تهیه سمنو عید ,دستور پخت سمنو عید ,مواد لازم برای تهیه سمنو ,تهیه سمنو,سمنو و ترفند های پخت آن ,پخت سمنو عید ,تهیه جوانه گندم برای سمنو , 
طرز تهیه سمنو عید
مواد لازم :گندم ۱ کیلو

آرد گندم ۳الی ۴ کیلو

بادام یا فندق یا پسته

ابتدا گندمها را خوب تمیز کرده شسته و در ظرفی می ریزیم و روی آنها را با آب سرد به مدت دو روز می پوشانیم , در این فاصله چند بار آب آن را عوض می کنیم , زمانی که نوک گندمها سفید شد , در صافی ریخته تا آب آن خارج شود , سپس گندمها را در یک پارچه تمیز و مرطوب ریخته و در دیس قرار می دهیم و در جای نسبتاً گرمی گذاشته یکی دو روز به این صورت بماند. در این فاصله روزی یکی دو بار کمی آب روی پارچه می پاشیم تا خشک نشود.

(باید توجه داشته باشیم آب زیاد باعث ترشیدگی گندمها می شود ) بعد از دو روز که گندمها ریشه داد, پارچه را از روی آنها برداشته و در ظرف مناسب می ریزیم , سپس پارچه ای مرطوب روی گندمها می کشیم و باز روزی یکی دو بار روی آنها راکمی آب می پاشیم تا زمانی که گندمهاساقه پیدا کنند و کمی بلند شوند . پارچه را بر می داریم و زمانی که ساقه نقره ای رنگ شد , قبل از اینکه شکفته و سبز شود آن را برای سمنو استفاده می کنیم .

طرز تهیه سمنو,تهیه سمنو عید ,دستور پخت سمنو عید ,مواد لازم برای تهیه سمنو ,تهیه سمنو,سمنو و ترفند های پخت آن ,پخت سمنو عید ,تهیه جوانه گندم برای سمنو ,

حال گندم نقره ای شده را چرخ کرده، آن را در ظرفی ریخته مقداری آب روی آن می ریزم و خوب مخلوط می کنیم . از صافی رد کرده مواد موجود در صافی را بین دو دست فشار داده تا کاملاً شیره آن خارج شود .

طرز تهیه سمنو,تهیه سمنو عید ,دستور پخت سمنو عید ,مواد لازم برای تهیه سمنو ,تهیه سمنو,سمنو و ترفند های پخت آن ,پخت سمنو عید ,تهیه جوانه گندم برای سمنو ,

آردگندم را در ظرفی ریخته شیره گندم تهیه شده را به تدریج به آرد اضافه کرده و هم می زنیم بطوری که گلوله نداشته باشد . (باید توجه داشت که مقدار شیره در حدی باشد که مایه را کاملاً رقیق کند) روی حرارت قرار داده و مایه را کاملاً هم می زنیم تا زمانی که به جوش آید و غلیظ شود . این مایه باید مرتب هم زده شود زیرا سمنو زود ته می گیرد. آنقدر زدن را ادامه می دهیم تا اب آن کاملاً تبخیر شده و به شکل حلوا در آید و رنگ آن کمی سرخ شود (باید متذکر شویم که در سمنو شکر یا روغن اضافه نمی شود , زیرا جوانه گندم بطور طبیعی مقداری شیرینی و چربی دارد) مجدداً بتدریج مقداری آب به سمنو اضافه کرده ,هم می زنیم تا گلوله نشود و مایه یکدست و رقیق شود. حرارت را ملایم نموده وگاهی آن را هم می زنیم تا زمانی که کاملاً غلیظ شود و به صورت سمنو در آید . در آخر پسته یا فندق یا بادام رادر سمنو ریخته بعد از بیست الی سی دقیقه حرارت را خاموش کرده و مورد استفاده قرار می دهیم . قابل ذکر است که این غذای سنتی ایرانی برای کودکان بسیار مفید و مغذی می باشد.

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید و از ما شارژ رایگان موبایل جایزه بگیرید
لینک کوتاه این مطلب: http://bit.ly/2C3sZwH
نوشته شده توسط در تاریخ 12 اسفند 1397 با موضوع غذای ایرانی | بازدید : 129
مطالب مرتبط
دیدگاه خود را ارسال کنید ( بدون دیدگاه )

لطفا کادر زیر را تکمیل کنید *

پربازدیدترین مطالب

محبوبترین مطالب

نقل مطالب تنها با درج لینک مستقیم به ایران پاتوق مجاز است. در غیر این صورت از طریق مراجع قانونی پیگیری می شود.