منع نصف کردن قرص این کار تاثیرات خطرناکی دارد حتما بخوانید

منع نصف کردن قرص این کار تاثیرات خطرناکی دارد حتما بخوانید

منع نصف کردن قرص

نصف کردن قرص ها تاثیرات خطرناکی دارد!

این عادت بد باید ترک شود چرا که با این کار ساختار دارو عوض شده و میتواند منجر به کاهش تاثیر و افزایش خطرات ناشی از مصرف آن شود.

 با نصف کردن قرص ها، نمی توان نیمه برابر و دوز دقیق آن را بدست آورد و اغلب کمی از دارو نیز به هدر می رود و بدین ترتیب کمتر از اندازه ای که پزشک تعیین کرده است، دارو جذب بدن می شود

منع نصف کردن قرص, نصف کردن قرص ها تاثیرات خطرناکی دارد, قبل از نصف کردن قرص بخوانید,نصف کردن قرص اشتباه است ,نصف کردن قرص موجب حساسیت

وقتی از داروخانه قرصی را می گیرید که دز آن بیشتر از حد نیاز است،مثل اینکه قرص 50 mg نیاز داشته باشید اما به شما قرص 100 mg بدهند،حال ممکن است شما آن را به دو نیم تقسیم کنید.

نکات مهمی که قبل از نصف کردن قرص باید بدانید

1. ابتدا با پرشک مشورت کنید و اسم قرص خود را بگوئید،اگر دکتر تائید کرد قرص را به دو نیم تقسیم کنید.

2. بعضی قرص ها داخل جعبه شان بروشور دارند که توضیحات لازم را در مورد این که نیاز است این قرص به دو نیم تقسیم شود یا نه را دارد.اگر سر نخی پیدا نکردید نیازی نیست آن را نصف کنید.

3. کپسول را نمی شود نصف کرد چون داخل آن پودری است و مواد آن بیرون می ریزد.

بعضی قرص ها دیر روی سیستم بدن تاثیر می گذارد و نباید به دو نیم تقسیم شوند چون اثر خود را از دست می دهند.

5. بعضی داروها اگر بیشتر از چند دقیقه در مجاورت هوا باشند تاثیر خود را از دست می دهند،بنابر این قرصی هم که نصف شود در این مورد اثری ندارد.

6. وقتی شما قرصی را نصف می کنید، نصب دیگر را کجا نگهداری می کنید؟ نگهداری قرص هم کار سختی است چون گرد و خاک روی آن مینشیند.

7. آیا می توانید با دقت آن را به دو نیم تقسیم کنید؟ غیرممکن است وقتی قرص را به دو نیم تقسیم می کنید، یک مقدار دز آن اشتباه می شود و ممکن است با دستور پزشک تفاوت داشته باشد.

رابطه حساسیت و آلرژی با نصف کردن قرص

پزشکان بلژیکی در بررسی های خود دریافتند نصف کردن برخی داروهای خاص همچون داروهای ضداضطراب می تواند موجب بروز حساسیت پوستی شود که خود نگران کننده و دردسرساز است. طبق مشاهدات این پزشکان، نصف کردن یک قرص پیش از مصرف آن باعث می شود ذرات ریزی از دارو در هوا منتشر شود که پس از تماس این ذرات با قسمت های حساس پوست همچون صورت، پلک و گردن، التهاب و حساسیت پوست را به همراه خواهد داشت.

اگر در قورت دادن دارو ها مشکل دارید و می خواهید قرص خود را نصف کنید حتماً با پزشک و متخصص داروساز مشاوره انجام دهید. بسیاری از دارو ها به 2نوع قرص جامد و یا مایع وجود دارند و می توانید از پزشک تقاضای داروی مایع مشابه کنید تا به آسانی بتوانید دارو را در دوز مشخص مصرف کنید. درصورت مجاز بودن نصف کردن قرص، حتماًٌ از دستگاه برش دهنده قرص که در داروخانه ها وجود دارد استفاده کنید، زیرا این دستگاه قرص را بدون شکستن و خرد شدن به قطعات مورد نظر تقسیم می کند و مانع از هدر رفتن دارو می شود. نصف کردن یک قرص پیش از مصرف آن باعث می شود ذرات ریزی از دارو در هوا منتشر شود که پس از تماس این ذرات با قسمت های حساس پوست همچون صورت، پلک و گردن، التهاب و حساسیت پوست را به همراه خواهد داشت.

ارسال شده در تاریخ 2 می 2019 توسط امید ازادمرد با موضوع مطلب علمی
بازدید : 1,133
دیدگاه خود را ارسال کنید ( بدون دیدگاه )

لطفا کادر زیر را تکمیل کنید *

©ایران پاتوق / تمامی حقوق محفوظ و مربوط به این سایت می باشد و کپی از مطالب ایران پاتوق حتی با درج لینک منبع ممنوع بوده و پیگیری قانونی خواهد شد.