نکات کلیدی تربیت فرزندان بهترین روش برای تربیت کودکان

نکات کلیدی تربیت فرزندان بهترین روش برای تربیت کودکان

نکات کلیدی تربیت فرزندان

اگر کودک تان نیاز به حرف زدن دارد، بایستید و به چیزی که برای گفتن دارد، خوب گوش دهید !??

او نیاز دارد احساس کند که افکارش، احساساتش، خواسته ‌ها و نظراتش مهم هستند.

نکات کلیدی تربیت فرزندان, بهترین روش برای تربیت کودکان,چندنکته مهم تربیتی,نکات مهم تربیت کودکان,نکته کنکوری تربیت کودک,پدر مادر ها بخوانند

بهترین روش برای تربیت کودکان چیست

یادگیری نکات تربیت کودک همیشه از مهم ترین بخش های وظایف والدین است، به خصوص این درباره تازه پدر مادرها اهمیت بیشتری دارد. در ادامه نکات تربیتی ساده و مختصری را برای شما آماده کرده ایم تا با استفاده از آن ها در سال جدید بتوانید کودکتان را هر چه بهتر تربیت کنید .

فرصت اشتباه به کودکتان بدهید
اجازه بدهید که کودک اشتباه کردن را هم تجربه کند، پس اگر در هوای گرم فصل تابستان برای پارک رفتن می خواهد پالتو بپوشد، با او مخالفت نکنید، اما لباس نخی و تابستانی هم همراه خودتان داشته باشید. زمانی که کودک اشتباه خود را پذیرفت و قبول کرد که هوا خیلی گرم است با سرزنش به او نگویید که « دیدی؟ حرف من رو گوش ندادی. من که بهت گفته بودم!» فقط لباس زمستانی اش را عوض کنید و از او بپرسید:«پوشیدن این لباس در هوای گرم چطور بود؟» در این صورت او احساس ناخویندی نخواهد داشت و می فهمد که اگر اشتباه هم کند باز هم پدر و مادرش او را دوست دارند .

10 نکته کنکوری تربیت کودک برای تازه پدر مادرها

به کودکتان برچسب نرنید
وقتی که برچسب خجالتی بودن یا غیر اجتماعی به کودکتان می زنید، او به مرور در این نقش فرو رفته و تصور می کند که واقعا خجالتی و منزوی است. به این ترتیب شما نه تنها از غیراجتماعی شدن کودکتان جلوگیری نمی کنید، بلکه او را به سمت چنین رفتاری هدایت می کنید. به جای این کار سعی کنید او را در محیط هایی قرار دهید که فرصت دوستی و معاشرت با هم سن و سالانش را پیدا کند .

اجازه دهید کودکتان گریه کند
بگذارید کودک تان گریه کند و آرام شود. او باید بداند که گریه کردن ربطی به زن بودن، مرد بودن و کوچک یا بزرگ بودن ندارد. کودکتان باید احساساتش را بروز بدهد و یاد بگیرد که آن را درون خودش نریزد. پس به کودکتان نگویید:«گریه نکن!» یا «مرد که گریه نمی کنه!» این باعث می شود کودکتان به مرور فردی درونگرا و گوشه گیر شود .

به کودکتان یاد بدهید که همیشه هم حق با بزرگترها نیست !
برخی والدین به کودک خود می آموزند که همیشه باید به حرف بزرگ ترها گوش کرد و همیشه حق با بزرگ ترهاست اما در برخلاف تصور شما این آموزش کاملا اشتباه است. کودک باید یاد بگیرد که گاهی هم به خواسته های دیگران «نه» بگوید، چون در غیر این صورت کودک خود را تسلیم هر نوع خواسته بیمارگونه و آزاردهنده ای خواهد کرد، صرفا به این دلیل که آن خواسته از طرف یک بزرگتر بیان شده است .

نگران شلختگی کودکتان نباشید
کودک با بهم ریختن وسایل نیازش را به کنجکاوی نشان می دهد. ممانعت والدین از کنجکاوی های کودکانه، چراغ های ذهن کودک را خاموش می کند. نگران شلختگی فرزندتان نباشید، او نظم و ترتیب را از شما می آموزد. یادتان باشد کودکانی که بیشتر اقدام به لمس کردن، چنگ زدن، چشیدن و حتی پرتاب اشیای اطراف خود می کنند، از توانایی بهتری در یادگیری برخوردار هستند. کثیف کاری کودکان شاید برای شما ناراحت کننده باشد اما این رفتار می تواند درک کودک از دنیای اطراف خود را افزایش دهد. بازی کردن و لمس اشیای مختلف می تواند مهارت یادگیری کودک را به شدت تقویت کند .

نکات مهم تربیت کودکان

بهترین هدیه برای کودکتان بوسیده شدن و در آغوش گرفتن است
گرانبهاترین هدیه ای که که می توانید به فرزندتان بدهید؛ در آغوش گرفتن و بوسیدن او است. این هدیه حتی از اسباب بازی و هدیه های مادی دیگر نیز ارزشمندتر است . وقتی فرزندتان کار خوبی کرد، حتما او را به صورت عاطفی، لمسی تشویق کنید . هرگز به او نگویید:«خب برو بسه دیگه!» اجازه بدهید تا زمانی که می خواهد در آغوش شما بماند. یک نکته مهم دیگر در این رابطه اینکه محبت های لمسی سن و سال نمی شناسد. هرگز به این خاطر که فرزندتان بزرگ شده و حالا به نوجوانی رسیده، او را از آغوش خود محروم نکنید .

به جای کودکتان احساس نکنید
به جای کودکتان احساس نکنید و حرف نزنید! نگویید:«حالا دیگه سردت شده، بیا لباس تنت کنم. یخ کردی!» «بیا غذا بخور گرسنه ت شده!» «بذار من برات این رو درست کنم!» این حرف ها باعث می شود که ارتباط کودک با خودش، بدنش و احساساتش قطع شود. علاوه بر این شما با این رفتار باعث می شوید که استقلالش از او گرفته شود و کودکی وابسته تربیت شود .

وقتی کودکتان حرفتان را گوش نمی دهد رفتار خودتان را اصلاح کنید
آیا هر چه به کودکتان می گویید، حرف شما را گوش نمی دهد؟ کلافه شده اید و نمی دانید چه کنید؟ ساده است چون بچه ها شنوده های خوبی نیستند اما مقلدهای خیلی خوبی هستند. وقتی شما فریاد می زنید که چاقو را زمین بگذارد، او نه تنها چاقو را زمین نمی گذارد، بلکه فریاد هم می کشد. چرا که شما با داد و فریاد حرف تان را زده اید. اگر با مهربانی رفتار کنید، آنها هم جواب مهربانی شما را می دهند. اگر با احترام با او برخورد کنید، او هم به شما احترام می گذارد. در هر حال این شما هستید که تعیین می کنید، رفتار او باید چگونه باشد .

از خودتان انتقاد نکنید
با خودتان مهربان باشید و مدام از خودتان انتقاد نکنید. انتقاد از ظاهر خودتان این پیام را به کودک می دهد که عزت نفس یک شخص به مدل شلوار یا وزن یا قد او بستگی دارد. این رفتار به ویژه در دخترها نمود بیشتری خواهد داشت. دخربچه ها بسیار تحت تاثیر رفتار و گفتار مادرشان هستند. رفتار شما به عنوان مادر باعث می شود که کودک یک عمر خودش را با ذهنیت های شما در آینه ببیند و قضاوت کند. این رفتار علاوه بر اینکه باعث رفتن به سمت عادات غذایی بد و رژیم های سخت می شود، بلکه اعتماد به نفس فرزندتان را هم از او می گیرد .

این 3 جمله ممنوعه را به کودکتان نگویید
وقتی شما، برای آرامش کودک تان که آسیب دیده و زخمی شده است، دیوار یا اسباب بازی را سیلی می زنید و می گویید:«اینو دعواش کردن، دیگه گریه نکن» یا « الان می رم می زنمش!» به صورت غیرمستقیم «انتقام گیری» را به کودکتان می آموزید. اگر به کودک بی اشتهایتان بگویید:«اگر غذا نخوری، غذا را به فلانی می دهم!»، به این ترتیب «خساست» را به کودکتان آموزش می دهید. اگر کودکتان خواهرش را کتک زد، نگویید:«این را نکن!» بلکه دستش را بگیرید و بر سر خواهرش بکشید و بگویید با دستت می توانی کارهای بهتری هم انجام دهی .

نکات کلیدی تربیت فرزندان, بهترین روش برای تربیت کودکان,چندنکته مهم تربیتی,

ارسال شده در تاریخ 21 جولای 2019 توسط خدیجه ص با موضوع دسته‌بندی نشده
بازدید : 1,128
دیدگاه خود را ارسال کنید ( بدون دیدگاه )

لطفا کادر زیر را تکمیل کنید *

©ایران پاتوق / تمامی حقوق محفوظ و مربوط به این سایت می باشد و کپی از مطالب ایران پاتوق حتی با درج لینک منبع ممنوع بوده و پیگیری قانونی خواهد شد.