کلم پلو شیرازی با سالاد شیرازی طرز تهیه غذای اصیل و سنتی ایرانی

کلم پلو شیرازی با سالاد شیرازیطرز تهیه غذای اصیل و سنتی ایرانی

کلم پلو شیرازی , طرز تهیه  کلم پلو شیرازی , مواد لازم برای کلم پلو شیرازی , کلم پلو شیرازی با سالاد شیرازی , طرز تهیه کلم پلو شیرازی در خانه

مواد لازم برای تهیه کلم پلوشیرازی

  • کلم قمری یا کلم برگ خرد شده : ۱ کیلو گرم
  • برنج : ۱ کیلوگرم
  • پیاز : ۲ عدد
  • سبزی مخصوص کلم پلو ( تره – ترخان- ریحان- شوید) خرد شده : ۵۰۰ گرم
  • روغن : به میزان لازم
  • نمک و فلفل و زردچوبه : به میزان لازم
  • آبلیمو : ۲ قاشق

کلم پلو شیرازی , طرز تهیه کلم پلو شیرازی , مواد لازم برای کلم پلو شیرازی , کلم پلو شیرازی با سالاد شیرازی , طرز تهیه کلم پلو شیرازی در خانه

مواد لازم برای تهیه کوفته ریزه

  • آرد نخودچی : ۴ قاشق غذاخوری
  • گوشت چرخ کرده : ۳۰۰ گرم
  • پیاز : ۱ عدد
  • روغن : به میزان لازم
  • نمک و فلفل و زردچوبه : به میزان لازم

طرز تهیه کلم پلو شیرازی در خانه

ابتدا برنج را بشویید و به همراه مقداری آب و نمک برنج را به مدت چند ساعت قبل از پخت کلم پلو خیس کنید.

ابتدا سبزی رو پاک کرده خرد کرده میزان ترخان باید کمتر باشه چون غذاتون رو تلخ میکنه ولی نه انقدر کم که عطرش حس نشه و ریحان اگر در دسترس داشتید از ریحان بنفش هم استفاده کنید خوشمزه میشه.یک کیلو سبزی نسبت ریحان سبز و بنفش ۳۰۰گرم.ترخان ۱۵۰گرم.جعفری ۱۰۰گرم.تره ۲۰۰گرم.شوید۲۵۰گرم.

بعد کلم رو که باید کلم های که پوست نازک و براقی دارند و ریز یا متوسط هستند رو انتخاب کنید که داخلش ریشه نباشد که اصلا به درد کلم پلو نمیخوره و باید بریزیدش دور کلم باید خلالی خرد کنید مانند خلال سیب زمینی نازک.وبرگهای کلم رو هم که ریز هستنو داخلش خرد کنید به اندازه دوتا سه قاشق.بعد با نصف پیمانه آب بزارید روی حرارت تا کلم ها نرم بشه.

بعد گوشت رو با یک پیاز رنده شده کمی آب گرفته و زردچوبه نمک و فلفل و آرد نخودچی مخلوط کرده و حدود ده دقیقه ورز میدیم.تخم مرغ لازم نداره. یا آرد نخودچی بیشتر نزنید بد میشه و کوفته قلقلی کرده در روغن سرخ میکنیم اول که داخل روغن ریختیم حدود چند ثانیه بهش دست نزنید تا خودشو بگیره بعد اونو هم بزنید تا کوفته هاتون کاملا سرخ بشه.

بعد کوفته ها رو کنار گذاشته و در همان روغن کلم رو که نرم شده بود سرخ میکنیم کمی که رنگش برگشت زردچوبه میزنیم و نمک و فلفل و بعد در ظرفی دیگر پیاز داغ گرفته و بعد کوفته ها و کلم و پیاز داغ رو با هم مخلوط کرده و روی حرارت تفت داده و چاشنی آبغوره یا آبلیمو رو میزنیم اصلا نترسید باید یه جوری بشه که کاملا کلم ها طعم بگیرن پس با دستو دل بازی بریزید با یکی دوتا قاشق کلم ترش نمیشه و باز نمکشو اندازه کنید.

اگه کلم رو مزه دار نکنید اون کلم پلو اصل رو ندارید پس بزارید کاملا مزه دار بشه البته میزان آبلیمو بستگی به میزان ترشی هم داره اگه زیاد ترش بود کمتر اصافه کنید و در آخر یک قاشق زعفران دم کرده بزنید و بزارید آبغوره یا آبلیمو کاملا به خورد مواد بره.

بعد آب رو میزاریم جوش بیاد و کمی زردچوبه و نمک رو اضافه کنید بزارید برنج داخلش بجوشه.برنجتون نباید زیاد نرم بشه باید کمی خشک برش دارید.وصافش کنید.بعد سبزی که خرد کردیمو به برنج میزنیم سبزی رو هم با دستو دلبازی بریزید و چشمی اندازشو تنظیم کنید ولی کلم پلو باید سبز باشه.

بعد ته دیگ مورد نظر رو کف ظرف قرار داده ولی من پیشنهاد میدم کاهو بزارید و بعد هم نان و بعد برنج بریزید واقعا عالی میشه با کلم پلو.بعد از اون مواد رو وسط برنج ریخته و برنج رو به مدت یک ساعت و نیم دم کنید و با یه سالاد شیرازی با آب نارنج تازه و بدون نعنا سرو میکنیم واقعا عالی میشه حتما اینجور سالاد شیرازی رو هم امتحان کنید.

نوش جان

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید و از ما شارژ رایگان موبایل جایزه بگیرید
لینک کوتاه این مطلب: http://bit.ly/2IgRBap
نوشته شده توسط در تاریخ 25 اردیبهشت 1397 با موضوع غذای ایرانی | بازدید : 417
مطالب مرتبط

موقتا امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد

موقتا امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد