آموزش کامل و قدم به قدم کوفته تبریزی با نکات و ترفندهای طلایی

آموزش کامل و قدم به قدم کوفته تبریزی دو روش مهم

آموزش کامل و قدم به قدم کوفته تبریزی به همراه مواد لازم با نکات و ترفندهای طلایی و طرز تهیه آن بهترین دستور پخت کوفته آذری ها به دو روش آسان و راحت که از هم وا نمیره و یک غذای خوشمزه و سنتی می باشد که در قسمت آشپزی ایران پاتوق به شما یاد می دهیم

آموزش قدم به قدم ڪوفته تبریزی

یکی از غذاهایی که ممکنه هرکسی نتونه خوب درستش کنه کوفته است،چون احتمال وارفتنش زیاده و اگه وابره با آش فرقی نداره.

آموزش کامل کوفته تبریزی

مواد لازم برای تهیه 3عدد کوفته

●گوشت چرخ کرده 300 گرم
●برنج 75گدم(5 قاشق غذا خوری)
●لپه 150گرم(10 قاشق غذاخوری)
●تخم مرغ یک عدد
●پیاز دو عدد متوسط
●سبزی معطر خشک 2 قاشق غذاخوری (تره و مرزه و ترخون و گشنیز و جعفری. اگه یکی دو پر نعنا و شوید هم بریزید بد نیست. نعنا رو زیاد نریزید که تلخ میکنه.)

●برای مواد میانیش هم به دلخواه میتونید آلو، زرشک یا گردو رو داشته باشید. هر کدوم رو که خواستید از قبل خیس بدید.

● رب گوجه 4 قاشق غذا خوری

● روغن و نمک و فلفل و زردچوبه و آب به مقدار لازم

آموزش کامل و قدم به قدم کوفته تبریزی

آموزش کامل و قدم به قدم کوفته تبریزی ,کوفته تبریزی با نکات و ترفندهای طلایی,طرز تهیه کوفته تبریزی, مواد لازم کوفته تبریزی, دستور پخت کوفته تبریزی ,تهیه کوفته تبریزی

طرز تهیه ڪوفته تبریزی:

1 . لپه را جداگانه بپزید و آبکش کنید تا هیچ آبی نداشته باشه بزارید کاملا خنک بشه.

2 . برنج هم جداگانه نیم پز کنید و بزارید کاملا خنک بشه.

■فقط نکته مهم اینه که برنج و لپه باید کاملا خنک و بدون آب باشه.

3 . نصف لپه پخته شده رو با گوشت چرخکرده چرخ کنید یا درون دستگاه غذاساز میکس کنید و بقیه لپه رو به همون شکل به مواد اضافه کنید.

■گوﺷﺖ ﭼﺮخ ﮐﺮده ﻫﺮﭼﻘﺪر ﺑﻮد به اندازه نصفش لپه و به اندازه نصف لپه برنج ،یعنی اگر گوشت چرخکرده یک کیلوگرم بود نیم کیلو لپه و ۲۵۰ گرم برنج.

4 . برنج نیم پخت شده و خنک شده را به بقیه مواد اضافه کنید.

5 . یکی از پیاز ها رو با رنده متوسط (نباید درشت باشه) رنده میکنیم و آب اضافیش رو میگیریم و به مواد اضافه میکنیم و ورز دهید.

■نکته مهم در کوفته این که مواد کاملا به خرد هم بروند و ورز داده بشند. اینطوری هم طعم بهتری داره و هم وا نمیره.

6 . یک عدد تخم مرغ به مواد اضافه می کنیم و خوب ورز میدهیم.
■معمولا برای هر سه عدد کوفته که درست میکنید باید یک عدد تخم مرغ کامل به موادتون اضافه کنید.

7 . سبزی های معطر را نیز بیفزایید.

■سعی کنید از سبزی خشک استفاده کنید،چون یکی از دلایلی که باعث وارفتن کوفته میشه آبی است که تو سبزی و مواد دیگه می مون.
سبزی کوفته شامل تره ،مرزه‌،ترخون ،شوید ،نعناست که مقدار تره باید بیشتر از بقیه باشه و نعنا کمتر باشه.

8 . ادویه ها را اضافه کنید و دوباره ورز دهید.

آموزش کامل و قدم به قدم کوفته تبریزی ,کوفته تبریزی با نکات و ترفندهای طلایی,طرز تهیه کوفته تبریزی, مواد لازم کوفته تبریزی, دستور پخت کوفته تبریزی ,تهیه کوفته تبریزی

■در مورد ادویه میتونید از زیره سیاه ،ادویه کاری،جوز هندی به مقدار خیلی کم ،زردچوبه،فلفل سیاه ،آویشن،نمک و دارچین استفاده کنید.

■توجه داشته باشید که از هر ادویه ای که استفاده می کنید باید هم در مواد کوفته بریزید هم در آب کوفته.

9 . چند باری هم مواد رو با دستتون بردارید و به داخل ظرف بکوبید. کوفته رو اونقدر ورز بدید که مواد کاملا به خرد هم برن و به راحتی بتونید یک گلوله گرد باهاش درست کنید.

10 . بعد از ورز دادن مواد با دستتون گلوله ی بزرگی درست کنید.
■به هیچ وجه دستاتون رو خیس نکنید تا کوفته های بهتری داشته باشید.

11 . داخلش رو آلو یا زرشک یا گردو بذارید و کاملا گردش کنید .

12 . برای تهیه آب رب کوفته (سُس کوفته )و پخت آن چهار قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را درون روغن سرخ کنید بطوریکه رنگ روغنش قرمز رنگ بشه یعنی رنگ رب رو به خودش بگیره
13 . پیاز داغ آماده شده رو به رب سرخ شده اضافه کنید.
14 . سپس چهار الی پنج لیوان آب را اضافه کنید و بزارید بجوشه وقتی آب جوشید کوفته ها را به آرومی در قابلمه آب رب که روی حرارت ملایم هست قرار بدید.
■بهتر این است که کوفته ها کاملا در آب غوطه ور باشند.
اما اگر میخواهید آب غلیظی داشته باشید میتونید آب کمتری بریزید.

15 . حرارت کوفته رو خیلی زیاد نکنید و درش رو نیم باز قرار میدیم به مدت حدود یک ساعت آماده میشه. بعد از نیم ساعت برید سراغش و کوفته ها رو کمی جا به جا کنید و بر گردونید. البته این کار رو هم خیلی آروم انجام بدید.

16 . برای سرو هم اول کوفته ها رو در ظرف بکشید و بعد آبش رو روش بریزید. بعضی ها هم آبش رو جدا گونه سرو میکنن و نون رو در اون ترید میکنند.
17 . میتونید کوفته هاتون رو با زرشک و آلو تزیین کنید.

18 . اگر تعداد زیای کوفته آماده کرده اید میتونید اضافه هاشو درون سینی بچینید و بزارید فریزر تا خودشو بگیره وقتی خودشو گرفت درون کیسه فریزر بگذارید و فریز کنید و هروقت خواستید استفاده کنید.

■فقط دقت داشته باشید که کوفته فریزر شده رو نباید بزارید بیرون داخل هوای اتاق تا یخش باز بشه.

■برای پخت کوفته فریزر شده کوفته را همانطور منجمد در آب در حال جوش (سُس کوفته )بندازیدو بعد یکساعت حرارت را خاموش کنید.

امیدوارم آموزش کامل و قدم به قدم کوفته تبریزی مفید واقع شده باشد


روش دوم طرز تهیه کوفته تبریزی با هزینه کم

مواد لازم پخت کوفته تبریزی

1 پیمانه برنج یا نیم دانه نیم پز

2 پیمانه لپه کاملاً پخته

سبزی های معطر (تره مرزه جعفری گشنیز در صورت تمایل پیازچه =» به صورت خشک یا تازه و خورد شده)

تخم مرغ یک عدد

گوشت چرخ شده 250 گرم یا بیشتر

این میزان مواد برای کوفته های با اندازه متوسط حدوداً ده کوفته تبریزی به ما می دهد.

طرز تهیه کوفته تبریزی

برنج نیم پز و لپه باید کمی روی حرارت بمانند تا آب آنها کاملاً خشک شود. گوشت را با یک عدد پیاز رنده و آب کشی شده مخلوط می کنیم کمی ورز می دهیم. سپس لپه و برنج را له کرده و به مواد اضافه می کنی. یک تخم مرغ را زده و همراه با ادویه به مواد اضافه می کنیم. آنها را خوب خوب ورز می دهیم (ادویه شامل کمی پودر پیاز،زردچوبه، کاری، فلفل سیاه،کمی دارچین نمک زیاد نباشد تا کوفته ها وا نرود. همراه با سبزی ها) یادتان باشد که سبزی هم با سایر مواد همزمان اضافه کرده و ورز داده شود.

کوفته تبریزی

بعد مواد را با نایلون می پوشانیم و یک ساعت زمان می دهیم تا استراحت کنند و طعم های خود را به هم بدهند.

آنگاه یک گلوله اندازه پرتقال برداشته مثل چانه نان گرد کرده وسط آن را کمی گود مثل پیاله می کنیم و آلو و برگه که از قبل کمی آب کرده و خشک کرده ایم را می گذاریم و کوفته را دور آن جمع می کنیم و گرد کرده خوب فشار می دهیم تا مواد به خوبی چسبنده شوند. یک سفیده تخم مرغ را کنار خود بگذارید و با دست ضمن فرم دادن کوفته به اطراف کوفته کمی آغشته کنید تا تمام سوراخ ها پر و یک دست شوند. به جای سفیده می توانید از آب کمک بگیرید.

طرز تهیه کوفته تبریزی

بعد از آماده شدن همه کوفته ها، در یک قابلمه پیاز (من خلالی شکل راترجیح میدهم) را با روغن تفت داده بعد از سبک شدن، زردچوبه می زنیم، دوقاشق بزرگ آرد را هم روی آن ها تفت داده سپس رب گوجه بنا به سلیقه که من معمولاً 2-3 ق غ اضافه کرده تفت می دهیم روی رب در حال تفت نمک فلفل سفید یا سیاه، کاری و اندکی زنجبیل به دلخواه بزنید. رب را با سایر مواد قاطی کنید. بعد آب اضافه کنید طوری که بعداً که کوفته ها در آن قراردهیم، حداقل تا نیمه آنها را بپوشاند. در ظرف را گذاشته می گذاریم تا قل بخورد. بعد کوفته ها را به آرامی داخل ظرف می گذاریم طوری که فضای کافی برای پخت داشته باشند؛ چرا که کوفته ها ضمن پخت بزرگتر می شوند. روی آن ها آب بریزید یا پس از اینکه یک طرفشان پخت بچرخانید تا طرف دیگر نیز بپزد. بعد از حدود 40 دقیقه تا یک ساعت کوفته ها می پزند. و می توانید به دو صورت سرو کنید:

  1. سس آن را با نان تلیت شده میل کنید و بعد کوفته را.
  2. کوفته ها را همراه با یک ملاقه از سس مرطوب کرده و مثل پلو میل کنید.

در هر حال روی کوفته ها را باکمی زرشک و خلال آجیل مورد نظر و تفت خورده می توانید تزئین کنید و در سس نیز کمی زرشک بریزید تا خوش طعم تر شود.

ارسال شده در تاریخ 2 آوریل 2020 توسط خدیجه ص با موضوع غذای ایرانی
بازدید : 2,170
دیدگاه خود را ارسال کنید ( بدون دیدگاه )

لطفا کادر زیر را تکمیل کنید *

©ایران پاتوق / تمامی حقوق محفوظ و مربوط به این سایت می باشد و کپی از مطالب ایران پاتوق حتی با درج لینک منبع ممنوع بوده و پیگیری قانونی خواهد شد.