دستور گراتن سیب زمینی با ماهی آشپزی آسان و لذت بخش

دستور گراتن سیب زمینی با ماهی آشپزی آسان و لذت بخش

دستور گراتن سیب زمینی با ماهی

مواد لازم تهیه گراتن مخصوص

سیب زمینی برش حلقه ای نازک: ۱۵۰ گرم
فیله ماهی سوخاری شده: ۳۵۰ گرم
آب جوش: ۱ فنجان
شیر: ۱/۲ فنجان
پنیر پیتزا: ۲ فنجان
کره: ۲ قاشق غذاخوری
هویج برش چوب کبریتی: ۱ فنجان
سس گوجه فرنگی: ۱ قاشق چایخوری
نمک: ۱ قاشق مرباخوری
فلفل سیاه: ۱/۲ قاشق چایخوری

دستور گراتن سیب زمینی با ماهی,مواد لازم گراتن سیب زمینی با ماهی ,طرز تهیه گراتن سیب زمینی با ماهی,پخت گراتن سیب زمینی,روش های پخت ماهی

طرزتهیه گراتن سیب زمینی و ماهی :

مراحل تهیه بسیار ساده است ونتیجهیک غذای مقوی و مجلسی می باشد.
ابتدای کار شیر ، آب جوش ، پنیر پیتزا ، سس گوجه فرنگی ، نمک و فلفل سیاه را در کاسه ای مخلوط کنید.
سپس ظرف پیرکس را با کره چرب کنید. مقداری از ورقه های سیب زمینی را کف پیرکس چیده و مقداری هویج را روی آن پاشیده و مقداری از سس را روی آن بریزید، چند لایه این کار  را تکرار کنید تا سیب زمینی ها تمام شود.
در آخر ماهی هایی که آرد سوخاری خورده اند را روی آن چیده و درون فری که از قبل با درجه ۲۵۰ گرم شده، به مدت ۳۵ دقیقه بگذارید.

مواد غالب ماهی سیب زمینی و هویج است که نگاهی به فواید مصرف آنها داریم:

خواص هویج

هویج، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.

هویج، مقدار کلسترول خون را پایین می آورد.

اگر هویج مصرف کنید، بینایی شما تقویت می شود و می توانید در شب بهتر ببینید.

اگر اسهال دارید، هویج مصرف کنید.

هویج بدن را از سرما محافظت می کند.

هویج، تصفیه و تمیز کردن کبد را با خارج کردن صفرا و چربی ها انجام می دهد و کلیه ها را تقویت می کند.

خوردن هویج برای تمیز کردن و استحکام دندان ها مفید است.

هویج دارای هورمونی است که مانند انسولین عمل می کند و قند خون را تنظیم می کند. لذا برای بیماران دیابتی بسیار مفید است.

افراد زیادی هستند که برای محافظت پوست شان در برابر اشعه خورشید، هویج می خورند.اما شما مراقب باشید، زیرا هویج پوست تان را از سوختگی آفتاب محافظت نمی کند.

خواص سیب زمینی:

سیب زمینی سرشار از بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین آ) است که وقتی پخته می‌شود به آسانی جذب می‌شود.

مهم‌ترین ماده اصلی موجود در سیب زمینی نشاسته‌ است که معمولاً ۹ تا ۲۵ درصد آن را تشکیل می‌دهد، از این رو برای تامین انرژی ماده مفیدی است

سیب زمینی در بین سبزیجات حاوی ویتامین ث بالایی است و برای تامین ویتامین ث مورد نیاز برای جلوگیری از خونریزی لثه مفید است، ولی نکته بسیار مهم این است که در اثر ماندن در انبار و پخت نامناسب مقدار زیادی از ویتامین ث آن به هدر می‌رود.

سیب زمینی حاوی مقدار زیادی ویتامین ب۶ است. یک فنجان سیب زمینی پخته ۲۱ درصد ب۶ مورد نیاز روزانه شما را تامین می‌کند.

سیب زمینی مهم‌تر از هر چیز منبع نشاسته (کربوهیدرات) و همچنین مقداری مواد معدنی مانند پتاسیم و کلسیم است.

سیب زمینی علاوه بر ویتامین ث حاوی مواد مفید دیگری مثل پتاسیم، فسفر، آهن و منیزیم است.

سیب زمینی به‌علت داشتن ویتامین C زیاد برای مقابله با بیماری اسکوربیت به‌کار می‌رود‌.

سیب زمینی دارای آنزیم مهار‌کننده می‌باشد. بنابراین ضد سرطان و ضد ویروس است مخصوصاً سیب زمینی در این مورد از شیر یا سویا قوی‌تر است‌.

پوست سیب زمینی مانند پوست میوه‌ها و سبزیجات دارای ماده آنتی اکسیدان است بنابراین از پیر شدن سلول‌ها و نیز از بوجود آمدن سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند‌.

سیب زمینی بهترین دارو برای آنهائی است که بدنشان اسیدی است و اینگونه اشخاص باید سیب زمینی را با پوست و با بخار پخته و بخورند زیرا سیب زمینی آب پز و سرخ شده برعکس سیب زمینی با بخار پخته شده تولید اسید در بدن می‌کند‌.

سیب زمینی داروی خوبی برای از بین بردن تورم است‌. برای این منظور سیب زمینی را طبقه طبقه کرده و در سوپ بیاندازید و بگذارید تقریباً نیم‌پز شده و سپس آن را بخورید.

سیب زمینی به‌علت دارا بودن پتاسیم زیاد تمیز‌کننده کبد نیز می‌باشد‌.

سیب زمینی بدن را جوان می‌کند‌.

سیب زمینی داروی بیمار‌ی‌های قلب نیز می‌باشد‌.

برای درمان اسهال سوپ سیب زمینی را با شیر بپزید و آن را میل کنید. اسهال سریع متوقف می‌شود.

کسانی که دچار رعشه می‎شوند سیب‎زمینی را در غذای روزانه خود قرار دهند.

کسانی که زخم معده دارند از پوره سیب‎زمینی به‎عنوان غذا استفاده کنند.

سیب‎زمینی برای بی‎خوابی‎هایی که دراثر ضعف می‎باشد مفید است.

سیب‎زمینی ضدکم‎خونی است.

اشخاصی که مبتلا به ورم مفاصل می‎باشند در برنامه غذایی خود سیب‎زمینی تنوری و آب‎پز را بگذارند.

 ماهی از جمله سالم ترین مواد غذایی

است که سرشار از مواد مغذی مهم نظیر پروتئین و ویتامین D است. همچنین این غذای دریایی بهترین منبع اسیدهای چرب امگا۳ است. در ادامه به برخی از فواید خوردن ماهی اشاره می شود.

ماهی حاوی مواد مغذی است که برای دوران رشد بسیار ضروری هستند

اسیدهای چرب امگا-۳ لازمه و نیاز اساسی برای رشد و نمو است.

در این میان اسید چربی امگا-۳ دوکوساهگزائنوئیک اسید (DHA) دارای اهمیت ویژه‌ای است، زیرا در دوران رشد در مغز و چشم تجمع می‌کنند.

از این رو، به مادران باردار و شیرده توصیه می‌شود به اندازه‌ی کافی از اسیدهای چرب امگا-۳ مصرف کنند.

هرچند، در این میان یک توصیه‌ی احتیاطی نیز برای مادران باردار وجود دارد؛ برخی ماهی‌ها حاوی مقادیر زیادی جیوه هستند، که ممکن است باعث ایجاد مشکل در مغز کودکان در حال رشد شود.

به همین دلیل، زنان باردار فقط باید ماهی‌هایی مصرف کنند که جیوه‌ی کم‌تری در زنجیره‌ی غذایی‌شان وجود دارد ( سالمون، ساردین، قزل‌آلا و…)، و هم‌چنین بهتر است بیش‌تر از هفته‌ای ۳۴۰ گرم ماهی مصرف نکنند.

نتیجه: ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا-۳ است، که برای رشد مغز و چشم‌ها بسیار ضرورت دارد. توصیه می‌شود مادران باردار و شیرده به اندازه‌ی کافی امگا-۳ مصرف کنند.

کاهش ابتلا به بیماری قلبی

طبق نتایج مطالعات اخیر، مصرف ماهی با کاهش ریسک بیماری کُشنده بیماری قلبی عروق کرونر مرتبط است. ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ است که از قلب محافظت کرده، موجب کاهش التهاب شده و از ابتلا به بیماری های مزمن پیشگیری می کند.

منبع غنی ویتامین D

ویتامین D برای جذب کلسیم برای سلامت و رشد استخوان مفید است. طبق اعلام موسسات ملی سلامت، ماهی سرشار از ویتامین D است. از اینرو یکی از بهترین منابع رژیمی برای این ماده مغذی ضروی تلقی می شود.

بهبود قوه بینایی

ماهی از بهترین منابع اسیدهای چرب امگا۳ است. مغز و چشم های ما به شدت نیازمند اسیدهای چرب امگا۳ برای حفظ سلامت و عملکردشان هستند. به گفته محققان، اسیدهای چرب امگا۳ برای بهبود قوه بینایی وسلامت چشم مفید هستند.

ارسال شده در تاریخ 3 اکتبر 2019 توسط خدیجه ص با موضوع آشپزی
بازدید : 856
دیدگاه خود را ارسال کنید ( بدون دیدگاه )

لطفا کادر زیر را تکمیل کنید *

©ایران پاتوق / تمامی حقوق محفوظ و مربوط به این سایت می باشد و کپی از مطالب ایران پاتوق حتی با درج لینک منبع ممنوع بوده و پیگیری قانونی خواهد شد.