علت تغییر مزه ها بعداز مسواک زدن و تلخ شدن زبان و دهان

علت تغییر مزه ها بعداز مسواک زدن و تلخ شدن زبان و دهان

علت تغییر مزه ها بعداز مسواک

نوشیدن آب پرتقال بعد از مسواک زدن باعث احساس مزه ی بدی می‌شود.

خمیر دندان گیرنده های مزه ی مطبوع روی زبان شما را مسدود می‌کند ، به خاطر ماده ی کف سازی که در آن وجود دارد و میزان نفوذپذیری سلول های زبان شما را تغییر می‌دهد !

پرتقال میوه ای شیرین است اما وقتی طعم آن با مزه خمیر دندان ترکیب می شود مزه ی آن تلخ می شود.

گفتنی است علت این امر به این دلیل است که در ساختار خمیر دندان از مواد ویژه ای به نام سدیم لوریل سولفات با sls استفاده می شود که این ماده یک ماده ی شوینده است و تولید کف بر روی دهان می کند.

بررسی ها نشان می دهند که این ماده سنسورهای شیمیایی زبان را تحریک کرده، سبب تغییر کارایی آنها می شود بر روی زبان حدود 10000 جوانه چشایی وجود دارد که در اثر مسواک زدن دچار تغییر کارکرد می شوند.

علت تغییر مزه ها بعداز مسواک,نوشیدن آب پرتقال بعد از مسواک زدن,مزه آب پرتقال در ترکیب با خمیردندان,عات طعم ناخوشایند دهان ,گیرنده‌های طعم و مزه

بیایید نگاهی بهتر و واقع بینانه به موضوع داشته باشیم با امید به اینکه جوابی برای این مشکل انسان داشته باشیم طبق گزارش HowStuffWorks دانشمندان هنوز به درستی نمی‌دانند درک مزه‌ها چگونه اتفاق می‌افتد. با این حال آن‌ها به یک ایده خوب و یک اجماع عمومی در رابطه با آنچه که باعث طعم و مزه وحشتناک آب پرتقال در ترکیب با خمیردندان می‌شود رسیده‌اند. برای بسیاری از ما طعم شیرین و اسیدی آب پرتقال هنگامی که به تنهایی نوشیده می‌شود، بیار لذت بخش است. درست به‌‌ همان اندازه که از طعم نعنایی و تازهٔ دهانمان بعد از مسواک زدن لذت می‌بریم. با این حال ظاهرا ترکیبی از این دو فاجعه است. مقاله یگری از HowStuffWorks، نظریه‌ای که بیشتر از بقیه پذیرفته شده را «یک حس شیمیایی درک شده توسط گیرنده‌های خاص سلولی که جوانه‌های چشایی را تشکیل می‌دهند» می‌داند. این گیرنده‌های چشایی و یا گیرنده‌های طعم و مزه به پنج بخش بر روی زبان تقسیم می‌شوند به گونه‌ای که بهترین ترکیب را برای درک مزه‌های مختلف شامل شیرینی، شوری، ترشی، تلخی و umami (که یک کلمه ژاپنی به معنی طعم لذیذ و خوشمزه است) فراهم می‌کنند. دانشمندان در حال حاضر بر این باورند که حس چشایی به گونه‌ای مانند یک پازل کار می‌کند، به طوری که مولکول‌هایی با شکل‌های خاص با گیرنده‌های مخصوص خود تعامل می‌کنند با این حال این گیرنده‌ها به راحتی قابل تغییر هستند. به همین دلیل است که دانشمندان معتقدند ترکیبی از آب پرتقال و خمیر دندان ترکیب خوشایندی نیست. اما کدامیک مسئول این مزهٔ ناخوشایند هستند، اب پرتقال یا خمیردندان؟ 

در نتیجه این تغییر شیمایی سبب می شود تا طعم هایی مانند طعم تند، ترش، شیرین و تلخ عوض  شود.

البته این تغییر شیمیایی در حس چشایی موقت است و پس از مدتی کوتاه دوباره جریان طبیعی و آنزیم های ترشح شده توسط جوانه های چشایی طعم اصلی غذاها را حس می کند.

بسیاری از دانشمندان عقیده دارند که مادهٔ فوم شکل موجود در خمیردندان به نام سدیم لوریل سولفات باعث اصلی این طعم ناخوشایند است. سدیم لوریل سولفات فسفولیپید‌ها را که ترکیبات چربی هستند که به عنوان بازدارنده گیرنده‌های مزهٔ تلخی عمل می‌کنند از بین می‌برد. همچنین سدیم لوریل سولفات گیرنده‌های مزهٔ مزهٔ شیرین و اسیدی آب پرتقال که همگی دوست داریم را سرکوب می‌کند. بنابرین با افرایش توانایی زبان در تشخیص تلخی و کاهش توانایی درک مزهٔ شیرینی، تعجبی ندارد که آب پرتقال انچنین مزهٔ ناخوشایندی بعد از مسواک زدن ایجاد کند. طبق گزارش Science Made Simple دندانپزشکان عقیده دارند که سدیم لوریل سولفات مسئول زخم‌های دهانی نیز می‌باشد. 

ارسال شده در تاریخ 22 سپتامبر 2019 توسط خدیجه ص با موضوع مطلب علمی
بازدید : 1,545
دیدگاه خود را ارسال کنید ( بدون دیدگاه )

لطفا کادر زیر را تکمیل کنید *

©ایران پاتوق / تمامی حقوق محفوظ و مربوط به این سایت می باشد و کپی از مطالب ایران پاتوق حتی با درج لینک منبع ممنوع بوده و پیگیری قانونی خواهد شد.