روش خشک کردن توت سفید در خانه به بهترین صورت

روش خشک کردن توت و بدست آوردن نتجه مطلوب که توت ها نه خیلی خشک و پوک بشن و نه خیس بمونن و فاسد شن برا همه ما از اهمیت بر خورداره , چندین روش برای خشک کردن میوه ها وجود دارد که معمولترین و ابتدایی ترین روش خشک کردن میوه با استفاده از آفتاب است.

یه پارچه را در جائی آفتابگیر قرار داده و توت ها را به مدت ۳ یا ۴ روز روی آن بگذارید تا خشک شوند .

مایکروویو،‏ یک روش سریع دیگری برای خشک کردن توت می باشد. سیستم‌های خشک کردن مایکروویو،‏ زمان خشک کردن را بدون اینکه اثر منفی بر روی کیفیت محصول داشته باشند،‏ به طور قابل توجهی کاهش می‌دهند. با استفاده ازماکروویو در عرض ۳ دقیقه میتوانید توت خشک تهیه نمایید.

روش خشک کردن توت

نکات کامل حشک کردن توت به وسیله دستگاه میوه خشک کن

راه دیگر استفاده از دستگاه میوه خشک کن است که سبب می شود آب میوه به صورت خیلی آرام، آهسته و با حرارت خیلی کم تبخیر شود. اکثر این دستگاه های میوه خشک کن دارای المنت برقی در کف خود هستند که این المنت ها به صورت مشبک می باشند و روی آنها هواکش قرار دارد. بسته به نوع میوه و نوع دستگاه میوه خشک کن، ۲۴ ساعت وقت لازم است تا میوه ها به صورت کامل خشک شوند.(بهتره کمی آبلیمو به توت ها زد تا سیاه نشوند )

اگر در منزل میوه خشک کن ندارید، خشک کردن با فر نیز می تواند یکی از بهترین روش ها برای این کار باشد زیرا شکر یا ماده افزودنی دیگری به آن نمی افزایید و تنها چندین ساعت زمان برای این کار نیاز دارید. فایده انجام این کار در خانه آن است که روی نتیجه کار خود کنترل خواهید داشت و میوه ها را به هر اندازه و شکلی که مایل باشید، خشک می کنید

روش خشک کردن توت در منزل

روش اول) معمول ترین و ابتدایی ترین روش خشک کردن توت در منزل روش سنتی یعنی خشک کردن با آفتاب است. در این روش، توتها را بعد از تمیز کردن و شستن روی پارچه ای تمیز با فاصله و بدون آنکه کمترین رطوبتی به آنها برسد پهن کرده و به مدت ۳-۴ روز در معرض حرارت مستقیم خورشید قرار دهید و بعد از این که به صورت نیمه خشک تبدیل شد،

توت ها را به سایه منتقل کنید. خشک کردن توت ها به صورت کامل را در سایه ادامه دهید ، تا در مجموع یک هفته سپری شود. کیفیت ، رنگ و بسیاری از ویژگی های توت خشک بستگی به روش خشک کردن آن خواهد داشت.

روش خشک کردن توت

می توانید برای جلوگیری از نشستن حشرات بر روی توت ها یک پارچه توری روی توت ها پهن کنید. توجه داشته باشید جایی که برای خشک کردن توت در نظر گرفتید نزدیک لانه مورچه ها نباشد چون در این صورت توت ها پر از مورچه می شوند.

نکته مهمی که لازم است آن را در نظر داشته باشید این است که توت اگر فقط در سایه و یا فقط در آفتاب خشک شود ، سیاه می شود. بهترین روش برای خشک کردت توت در آفتاب به همان صورتی است که در توضیحات به آن اشاره کردم.

برای خشک کردن توت در آفتاب لازم است چند روز متوالی هوا آفتابی و صاف بدون وزش باد باشد. همچنین رطوبت هوا هم مهم است . رطوبت هوا باید پایین تر از %۶۰ باشد. در غیر این صورت فرآیند خشک شدن توت طولانی تر شده و ممکن است عواملی همچون گرد و غبار ، حشرات و پرندگان شما را به زحمت بیندازد و در نهایت هم کیفیت توت های خشک شده پایین بیاید. اگر این شرایط فراهم نیست می توانید از سایر روشهای خشک کردن توت استفاده کنید.

 

ارسال شده در تاریخ 5 ژوئن 2020 توسط خدیجه ص با موضوع مربا و ترشیجات
بازدید : 920
دیدگاه خود را ارسال کنید ( بدون دیدگاه )

لطفا کادر زیر را تکمیل کنید *

©ایران پاتوق / تمامی حقوق محفوظ و مربوط به این سایت می باشد و کپی از مطالب ایران پاتوق حتی با درج لینک منبع ممنوع بوده و پیگیری قانونی خواهد شد.