خشکی دهان موجب پوسیدگی دندان بویژه در تابستان و چگونگی درمان

خشکی دهان موجب پوسیدگی دندان و روند افزایش پوسیدگی به خصوص در فصل تابستان می شود برای من هم خیلی پیشش آمده که در روزهای گرم دهانم خشک می‌شود که شایع‌ترین علامت خشکی دهان است . علائم دیگر شامل احساس سوزش در دهان یا زبان , زخم دهان , لب‌های خشک یا ترک‌خورده , تنفس بد و مشکلات جویدن و بلعیدن غذا هستند .

آیا می دانید خشکی دهان در تابستان موجب خراب شدن دندان ها می شود و اگر فردی دارای دندان پوسیده باشد روند افزایش پوسیدگی را تشدید می کند؟

خشکی دهان در تابستان از علل خراب شدن دندان ها

بدتر از آن , دهان خشک می‌تواند باعث آسیب جدی به دندانی شود . بزاق یکی از بهترین حالت دفاعی شما در برابر پوسیدگی دندان است . آن به انتقال زباله‌های مواد غذایی از دندان‌ها و لثه کمک می‌کند .

هم چنین بزاق حاوی عناصری مانند بیکربنات , کلسیم و فسفات است که باعث تقویت دندان‌ها و کمک به محافظت از آن‌ها در برابر پوسیدگی می‌شود .

خشکی دهان موجب پوسیدگی دندان
بنابراین کمبود بزاق شما را بیشتر مستعد کرم‌خوردگی می‌کند . هم چنین شما را در معرض خطر بیشتر بیماری لثه قرار می‌دهد که عامل اصلی کاهش دندان در بین بزرگسالان است .
مونتگومری و همکارانش می‌توانند از حفره‌های ایجاد کننده و یا سایر ترمیم‌های دندانی مراقبت کنند . و می‌توانیم بیماری‌های لثه را نیز از بین ببریم . اما ما از بروز این مشکلات در وهله اول جلوگیری می‌کنیم . در مورد دهان خشک , می‌توانیم محصولاتی را پیشنهاد کنیم که می‌توانند مانند دهان و بزاق مصنوعی به آن‌ها کمک کنند .
برای صحبت کردن با دندان پزشکان خود در مورد دهان خشک , یا هر چیز دیگری , به مرکز بهداشتی – درمانی مراجعه کنید .

علل معمول خشکی دهان

دارو می‌تواند باعث دهان خشک شود. صدها نوع دارو شامل شل‌کننده‌های عضلانی , داروهای ضد افسردگی , آنتی‌هیستامین , و گرفتگی بینی هستند . به همین دلیل است که به نظر می‌رسد چرا شهروندان ارشد بیشتر از دیگر گروه‌های سنی از دهان خشک رنج می‌برند .

در واقع , دندان پزشکان ما ممکن است نشان دهد که شما با پزشک خود درباره تغییر داروهایی که ممکن است باعث ایجاد دهان و یا تنظیم میزان مصرف داروهای فعلی شوند , صحبت کنید . گاهی ایجاد تغییر دشوار نیست .

دارو تنها علت دهان خشک نیست . در اینجا برخی دیگر آورده شده‌اند :

شرایط پزشکی شامل سکته مغزی , بیماری پارکینسون , آرتریت روماتوئید و دیابت

مصرف دخانیات

شیمی‌درمانی و شیمی‌درمانی

آبگیری

دهان خشک در ماه‌های تابستان می‌تواند بدتر شود

از آنجا که بدن ما معمولا ً در ماههای تابستان بزاق کمتری تولید می‌کند و دمای بالا نیز می‌تواند علائم را بدتر کند , ممکن است در تابستان از دهان خشک رنج ببرد . بلکه فعالیت‌های سرگرم‌کننده مانند تعطیلات نیز می‌تواند آن را تشدید کند .

بسیاری از ما عادات بهداشت دهان معمول خود را در حین سفر استراحت می‌دهیم . ما هم بیشتر غذا می‌خوریم و ممکن است در غذاهای ناسالم نیز زیاده‌روی کنیم .

در تابستان بسیاری از ما عطش خود را با نوشیدنی‌های قندی مانند لیموناد یا نوشیدنی‌های اسیدی مانند لیموناد یا آب‌میوه رفع می‌کنیم . هر دو نوشیدنی‌های قندی و شکری می‌توانند باعث فرسایش مینای دندان شوند و دندان‌ها را به حفره‌های ایجاد کنند .

بسیاری از ما در ماه‌های گرم و هوای گرم از آلرژی رنج می‌بریم . آن‌ها می‌توانند باعث دهان خشک نیز شوند , زیرا وقتی مجاری بینی شما مسدود می‌شوند از طریق دهان بیشتری تنفس می‌کنید .

برای مبارزه با دهان خشک

خبر خوب این است که مقابله با اثرات تابستان دشوار نیست . نوشیدن آب بیشتر مهم‌ترین کاری است که می‌توانید انجام دهید . نود و نه درصد بزاق آب است , بنابراین آشامیدن بیشتر از آن روش مهمی برای پر کردن بزاق است . در تابستان , شما باید حداقل دو لیتر آب بنوشید , بیشتر در صورتی که در ورزش یا فعالیت‌های دیگر شرکت کنید .

در اینجا چند نکته دیگر برای مبارزه با دهان خشک در تابستان و یا هر زمانی آورده شده‌است :

مقدار زیادی میوه و سبزیجات تازه بخورید . آن‌هایی را که در سطح آب بالا هستند را مثل هندوانه ، خیار و گوجه‌فرنگی انتخاب کنید . هم چنین یک ایده خوب برای آب دادن دهان خود با آب بعد از مصرف میوه‌ها و یا آب‌میوه اسیدی است .

مصرف کافئین کم را کم کنید . کافئین یک ادرار اور است ، همان طور که الکل است . بهتر است مصرف خود را محدود کنید.

از نعناع بدون شکر استفاده کنید . این کار به تحریک تولید بزاق کمک می‌کند . و پاداش نیز ، تازه تنفس شما را هم تازه خواهد کرد .

از یک مرهم لب استفاده کنید . این کار شما را راحت‌تر می‌کند اگر لبه‌ای شما خشک و یا ترک‌خورده باشند .

سیگار کشیدن و سایر محصولات تنباکو را رها کنید .

از یک اتاق بخور در شب استفاده کنید .

ارسال شده در تاریخ 7 ژوئن 2020 توسط خدیجه ص با موضوع سلامتی
بازدید : 619
دیدگاه خود را ارسال کنید ( بدون دیدگاه )

لطفا کادر زیر را تکمیل کنید *

©ایران پاتوق / تمامی حقوق محفوظ و مربوط به این سایت می باشد و کپی از مطالب ایران پاتوق حتی با درج لینک منبع ممنوع بوده و پیگیری قانونی خواهد شد.