طرز تهیه قلیه ماهی غذای جنوبی لذیذ و خوشمزه و مقوی

طرز تهیه قلیه ماهی جنوبی پرطرفدار به با دستور اصیل

طرز تهیه قلیه ماهی , از غذاهای بسیار معروف و پرطرفدار خورشت بندرهای خلیج فارس است و برای آبادانی و خرمشهری‌ها  است  که به دلیل محبوبیتی که دارد تقریبا در همه کشور شناخته شده می باشد.

این خورشت  با پلو ساده سرو می‌شود و برای تهیه آن می‌توانید از انواع ماهی جنوب استفاده کرد .ماهی‌های سنگسر، راشگو، سرخو، سبیتی، هامور و حلوای سیاه استفاده کنید.

قلیه ماهی از جمله غذاهایی است که فصل گرما و سرما نمی‌شناسد. این غذای لذیذ و پر‌خاصیت اهل جنوب هم به درد مهمانی می‌خورد و هم به عنوان یک وعده غذای خانوادگی روزانه همواره مورد توجه خانم‌های کدبانو بوده است.

برای تهیه خورش قلیه ماهی مجلسی جنوبی یا قلیه ماهی بوشهری یا اهوازی با ترکیب دقیق سبزی قلیه ماهی و ادویه‌های خوش عطر جنوب را در این بخش از آشپزی سایت ایران پاتوق با ما همراه باشید .

مواد لازم برای پخت قلیه ماهی چیست؟

سبزی گشنیز خرد شده سیصد گرم
شنبلیله خرد شده یک ق غ
پیاز رنده شده دو عدد متوسط
سیر رنده شده شش حبه
تمر هندی نصف بسته
آرد یک ق غ
رب گوجه یک ق غ سرخالی
نمک و فلفل و زردچوبه
ماهی ( شیر ، حلوا . قباد)

طرز تهیه قلیه ماهی

طرز تهیه و مراحل پخت قلیه ماهی :

ابتدا پیاز و سیر رنده شده رو سرخ می کنیم.. و زردچوبه و رب گوجه رو اضافه و کمی تفت میدیم، سپس سبزی (گشنیز و شنبلیله ) رو که از قبل خوب سرخ کردیم به غذامون اضافه می کنیم،

و سه لیوان آب اضافه کرده تا سبزی ها پخته و نرم بشند، سپس تمر هندی رو با آب حل کرده و از صافی رد کرده و آرد رو هم با آب سرد حل کرده و اضافه می کنیم،

سپس حدود نیم ساعت اجازه میدیم تا به روغن بیفته و غلیظ بشه، در این مرحله سپس ماهی رو آغشته به ترکیب ( آرد و نمک و فلفل و زردچوبه) کرده و داخل روغن داغ سرخ می کنیم , سپس ماهی سرخ شده رو داخل غذامون قرار میدیم و اجازه میدیم نیم ساعت بپزه تا عطر و طعم سبزی و تمر هندی به داخل ماهی نفوذ کنه.

اگر ترشی غذا کم بود میتونید دوباره تمر هندی اضافه کنید.

چه نکاتی را پخت قلیه ماهی جنوبی باید رعایت کرد؟

1- زیاد استفاده کردن از شنبلیله باعث تلخ شدن غذاتون میشه بهتر است به میزان گفته شده استفاده کنید .

2- طعم غذا باید ترش و تند باشه

3-ماهی‌های شمال، معمولا جایی در طرز تهیه قلیه ماهی ندارند اما اگر به ماهی‌های جنوب دسترسی نداشتید، می‌توانید این غذا را با ماهی ازون برون تهیه کنید.

4- می تونید از تُن ماهی هم برای درست کردن قلیه استفاده کنید .

ارسال شده در تاریخ 20 می 2020 توسط خدیجه ص با موضوع غذای ایرانی
بازدید : 253
دیدگاه خود را ارسال کنید ( بدون دیدگاه )

لطفا کادر زیر را تکمیل کنید *

©ایران پاتوق / تمامی حقوق محفوظ و مربوط به این سایت می باشد و کپی از مطالب ایران پاتوق حتی با درج لینک منبع ممنوع بوده و پیگیری قانونی خواهد شد.