طرز تهیه نخود شور یا شور مزه غذایی مفید و مقوی در روزهای سرد

طرز تهیه نخود شور و کنسرو کردن نخود

طرز تهیه نخود شور ,نخود یکی از رایج ترین انواع سبزیجات است و در رژیم غذایی برخی از سالم ترین افراد دنیا گنجانده شده است. نخود بسیار از آنتی اکسیدان ها، مواد معدنی، مواد مغذی و ویتامین ها را دارد که مزایای برای سلامتی دارد.

مواد لازم نخود شور

نخود

یک پیاز کوچیک

روغن به مقدار کم

فلفل سیاه یا فلفل چیلی

نمک

طرز تهیه نخود شور

روش تهیه و آماده سازی کنسرو نخود

ابتدا من نخود ۴٨ ساعت می خیسونم وروزی دوسه بار آبش رو عوض می کنم اینکار باعث میشه هم زودتر بپزه هم نفخش از بین بره. ( حتما حتما اینکار رو انجام بدید )
حالا نخود رو آبکش می کنم دوباره با مقداری آب و یک پیاز کوچیک یا درسته بندازید توش ( یا خرد کنید فرقی نداره تا اواخر پخت اثری ازش نمی مونه ) و یکم روغن میزاریم بپزه و درشو میزاریم. قشنگ بپزه و لعاب بندازه البته باید نیم ساعت قبل خاموش کردن نمک رو اضافه کنید. و بزارید آبش کامل غلیظ و لعابدار بشه می تونید در این مرحله نخود و کنسرو کنید یابریزید تو صافی و فریز کنید یا مثل من با یکم فلفل سیاه یا فلفل چیلی نوش جان کنید.

تواین هوا بدجوی میچسبه مخصوصا واسه میان وعده وعصرونه بچه ها گزینه خوبی خواهد بود.

نگاهی مختصر به فواید نخود  :

نخود یکی از رایج ترین انواع سبزیجات است و در رژیم غذایی برخی از سالم ترین افراد دنیا گنجانده شده است. نخود بسیار از آنتی اکسیدان ها، مواد معدنی، مواد مغذی و ویتامین ب۶ (از جمله منیزیم، اسید فولیک، ویتامین ث، کلسیم، روی، فسفر و پتاسیم) را دارد که مزایای برای سلامتی دارد.

نخود نیز برای سلامت قلب مفید است که خطر بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد و گوارش را بهبود می دهد. مقادیر غذایی در زیر نشان می دهند که چگونه نخود به غذایی مغذی تبدیل شده است.

نخود برای درمان پوکی استخوان به دلیل منابع غنی کلسیم بسیار سودمند است.

نخود یکی از بهترین حبوبات برای غذای انسان است و چنان که در طب سنتی بر مصرف آن تاکید شده است درباره هیچ یک از حبوبات تاکید نشده است، اما متأسفانه امروزه بسیار کمتر از گذشته در سفره ایرانیان دیده می‌شود.

نوع بستانی (که امروز مورد استفاده است): ملین طبع، مقوی حرارت غریزی و مقوی ریه و کمر، تولیدکننده خون صالح، قابلیت تغذیه زیاد، اشتهاآور، تغذیه‌کننده ریه و معده، اثر غذایی آن در ریه بیشتر از سایر حبوبات می‌باشد. در گرفتگی صدا اگر همراه با تب نباشد، خوردن آن با شیر و در صورت وجود تب با آب مفید می‌باشد.

 

ارسال شده در تاریخ 23 ژانویه 2020 توسط خدیجه ص با موضوع آشپزی
بازدید : 172
دیدگاه خود را ارسال کنید ( بدون دیدگاه )

لطفا کادر زیر را تکمیل کنید *

©ایران پاتوق / تمامی حقوق محفوظ و مربوط به این سایت می باشد و کپی از مطالب ایران پاتوق حتی با درج لینک منبع ممنوع بوده و پیگیری قانونی خواهد شد.