طرز تهیه هویج پلو شیرازی با دستور اصیل این غذا

هویج پلو شیرازی که از غذاهای محبوب و دیرینه این شهر است من امروز دستور اصلی این غذای خوشمزه رو براتون آوردم حتما تو خونه درست کنید و از خوردنش لذت ببرید.

مواد لازم برای پخت هویج پلو مخصوص  شیراز چیشت ؟

هویج یک کیلوگرم

برنج یک کیلوگرم یا 6 پیمانه

شکر 200 گرم یا یک لیوان

روغن مایع سرخ کردنی 6 قاشق سوپ خوری

گوشت چرخ کرده 500 گرم

زعفران ساییده شده یک قاشق چای خوری و مقداری اضافی برای روی برنج

پیاز متوسط یک عدد

دارچین نصف قاشق سوپ خوری

نمک به میزان لازم

هویج پلو شیرازی

مراحل و طرز تهیه هویج پلو شیرازی :

ابتدا برنج را پاک کرده و با مقداری نمک در آب خیس کنید. هویج ها را با پوست کن پوست بگیرید و پس از شست شو با چاقو به صورت خلال های باریک خرد کنید.

نکته: از رنده درشت نیز می توانید برای این منظور استفاده کنید.

روغن را داخل تابه بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید تا خوب داغ شود، سپس هویج های خلال شده را داخل روغن تفت دهید. بعد از تفت دادن خلال هویج، شکر را در یک پیمانه آب جوش حل کنید و داخل تابه حاوی هویج سرخ شده بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید تا محلول آب و شکر جوشیده و خلال هویج در این شیره کمی بپزد.

در ضمن، زعفران ساییده شده را نیز به آن اضافه کنید و پس از یکی دو جوش، زیر اجاق گاز را خاموش کنید؛

پیاز را پوست کنده و بعد از شستن، در گوشت چرخ کرده، رنده کنید. نمک و دارچین را نیز به گوشت اضافه کنید و خوب ورز دهید. سپس آن را به صورت کوفته های ریزی درآورید.داخل تابه ای کمی روغن بریزید و کوفته ریزه ها را در روغن قرار دهید و روی اجاق گاز بگذارید تا تفت داده شود.

کوفته ریزه ها را به مخلوط هویج خلال شده اضافه کنید.

برنج را آبکش کرده و سپس روی ته دیگ دلخواه را با لایه ای از برنج آبکش شده بپوشانید. حالا نوبت مایه هویج پلوی روی برنج است. این کار را به صورت لایه لایه آن قدر تکرار کنید تا مایه و برنج تمام شود.

در پایان روی برنج را مقداری آب و روغن بریزید و آن را به روش معمول پخت برنج، دم کنید.

خلال پسته را نیز در کمی روغن تفت داده، پس از آنکه برنج دم کشید، آن را در ظرف مورد نظر بکشید و روی آن را با خلال پسته و پلوی زعفرانی تزئین کنید.

نکته : می توانید به جای آنکه کوفته ریزه ها را با خلال هویج مخلوط کنید، آنها را به هنگام کشیدن غذا در دیس، در لابه لای برنج بریزید.

نکته : میتوان به جای گوشت چرخ کرده از مرغ استفاده می کنند. برای این میزان هویج پلو، یک عدد یا 5/1 کیلوگرم مرغ نیاز است.

نکته : چون هویج پلو دارای شیره شکر است و این شیره به ته دیگ نیز منتقل می شود، احتمال سوختن این غذا از دیگر پلوهای مخلوط بیشتر است. بنابراین یا زیر اجاق گاز را بسیار کم کنید یا اینکه از شعله پخش کن استفاده کنید. معمولا حدود 3 ربع ساعت، زمان کافی برای دم کشیدن این پلو خواهد بود

ارسال شده در تاریخ 8 فوریه 2021 توسط خدیجه ص با موضوع غذای ایرانی
بازدید : 860
دیدگاه خود را ارسال کنید ( بدون دیدگاه )

لطفا کادر زیر را تکمیل کنید *

©ایران پاتوق / تمامی حقوق محفوظ و مربوط به این سایت می باشد و کپی از مطالب ایران پاتوق حتی با درج لینک منبع ممنوع بوده و پیگیری قانونی خواهد شد.