طرز تهیه دوپیازه ماهی با دستور کامل و اصیل

طرز تهیه دوپیازه ماهی غذایی بسیار خوشمزه و لذیذ که االتا جنوبی است و طرفدار زیادی دارد. دستور زیر کاملا اصیل است.

مواد لازم برای پخت دوپیازه ماهی به میزان  نفر چیست ؟

ماهی شیر ۴۰۰ گرم

پیاز ۲ عدد درشت

سیر سبز خرد شده ۱ قاشق غذاخوری

شنبلیله و گشنیز ۲ قاشق غذاخوری

پودر لیمو عمانی ۱ قاشق چایخوری

شوید خرد شده ½ لیوان

برنج ۴ پیمانه

کشمش (اختیاری) ۲ قاشق غذاخوری

چوب دارچین و برگ بو به مقدار کافی

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار کافی

طرز تهیه دوپیازه ماهی

مراحل و طرز تهیه دوپیازه ماهی :

برای تهیه دوپیازه ماهی خوشمزه و مجلسی ابتدا ماهی را خرد کرده و برای طعم دار شدن ماهی آنرا با زردچوبه و برگ بو و فلفل و نمک و پیاز و چوب دارچین و کمی آب درون یک قابلمه می ریزیم و می گذاریم تا بپزد. سپس ماهی ها را تکه تکه کرده و تیغ آن را جدا می کنیم.

در این مرحله یک تابه را بر می داریم و با کمی روغن روی حرارت قرار می دهیم. روغن که داغ شد، پیاز را که شسته و پوست می کنیم، به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و درون روغن تفت می دهیم تا سبک و طلایی شود.

پیاز ها که تفت داده شد، سیر سبز خرد شده و شنبلیله و گشنیز را اضافه می کنیم. کمی تفت می دهیم. نمک و پودر لیمو عمانی را هم اضافه می کنیم. ماهی های تیغ گرفته و پخته شده را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم.

کشمش را شسته و درون آبکش می ریزیم تا آب آن خارج شود. کشمش ها را به تابه اضافه می کنیم و تفت می دهیم. کمی که کشمش ها تفت خورد، از روی حرارت بر می داریم. برنج را از قبل شسته و از شب قبل با آب و نمک خیس می کنیم.

یک قابلمه بر می داریم و داخل آن ۴ برابر برنج، آب می ریزیم. سپس روی حرارت قرار می دهیم تا جوش آید. برنج ها را با نمک داخل آب جوش می ریزیم تا برنج ها بجوشد و نیم پز شود. هنگامی که برنج نیم پز شد، قبل از این که آن را درون آبکش بریزیم.

سپس شوید ها را به آب جوش اضافه می کنیم و ۵ دقیقه دیگر می گذاریم بجوشد. سپس درون آبکش ریخته و می گذاریم آب آن کامل خارج شود. یک قابلمه بر می داریم و روی حرارت با روغن کم می گذاریم تا روغن گرم شود.

ته دیگ دلخواه را کف قابلمه می چینیم. شوید پلو را روی ته دیگ می ریزیم. سپس ماهی و پیاز سرخ شده را لابه لای برنج می ریزیم. سپس یک لایه برنج و این کار را ادامه می دهیم تا برنج و ماهی تمام شود.

در آخر روی حرارت کم می گذاریم تا دم بکشد.

نوش جان

ارسال شده در تاریخ 28 مارس 2021 توسط خدیجه ص با موضوع غذای ایرانی
بازدید : 1,325
دیدگاه خود را ارسال کنید ( بدون دیدگاه )

لطفا کادر زیر را تکمیل کنید *

©ایران پاتوق / تمامی حقوق محفوظ و مربوط به این سایت می باشد و کپی از مطالب ایران پاتوق حتی با درج لینک منبع ممنوع بوده و پیگیری قانونی خواهد شد.