طرز تهیه نان ازبکستانی آموزش نان روغنی ازبکی در منزل

طرز تهیه نان ازبکستانی دستو پخت مرحله به مرحله

طرز تهیه نان ازبکستانی نان خوشمزه و خوش طعم که نوعی نان روغنی نیز هت و به هنگام صبحانه و عصرانه مقوی و سالم است .

مواد لازم برای چهار نون ازبکستانی

آرد سفید یا گندم : ۳ لیوان سرصاف(من از ارد کیک استفادە کردم)

شیر : ۱ لیوان

کره : ۶۰ گرم

شکر : ۲ قاشق غذاخوری

نمک : ۱ قاشق چای خوری سرصاف

خمیرمایه : ۱ قاشق غذاخوری

برای رومال یه زرده تخم مرغ، یه ق.غ شیر و روغن، کنجد و سیاه دانه به مقدار لازم

طرز تهیه نان ازبکستانی

مراحل تهیه نان روغنی ازبکستانی:

ابتدا شیر،کره و شکر را درقابلمه کوچکی ریخته و روی حرارت ملایم بذارید هم بزنید تا کره در شیر ذوب شود نزارید بجوشه بزارید کنار کمی خنک ( ولرم ) بشە ولرم که شد خمیر مایه را اضافه کنید و کمی هم بزنید با چنگال تا یکدست بشه

بعد سر ظرف را ببندید و ده دقیقه همون محیط اشپزخونه استراحت بدین تا خمیر مایه عمل بیاد و پف کنه آرد و نمک را در کاسه ای الک کنید وترکیب شیر و شکر و کره و خمیرمایە را به آرد اضافه کنید و با چنگال هم بزنید.

سپس بە صفحه کار انتقال دهید و با دست مواد را مخلوط کرده و شروع به ورز دادن کنید، در صورت چسبنده بودن خمیر کمی دیگر آرد اضافه کنید تا ده دقیقه ورز دهیداصلا چنگ نزنید با کف دست ورز بدین خمیر که صاف و یکدست شد آن را در کاسه چرب شده بگذارید و روی کاسه سلفون بکشید و در محیط اشپزخونه برای یکساعت بزارید تا حجم خمیر دو برابر شود استراحت دهید.

(جای خمیر نباید گرم باشە این کاملا اشتباست چون خمیر بوی ترشیدگی میگیرە) سپس خمیر را از کاسه خارج کرده و روی میز کار بگذارید و پف خمیر را بگیرید و و به 4 قسمت مساوی تقسیم کنید، هر قسمت را چونه کرده و روی کاغذ روغنی که گذاشتم با استفاده از ماسوره، کاسه کوچیک و فنجان شکل بدین و روشو بپوشونید و یه ربع استراحت بدین.

در این فاصله فر را روی حرارت صد و هشتاد درجه روشن کنید تا گرم بشه پس از استراحت دوم خمیرهای شکل داده را با مخلوط یک عدد زرده تخم مرغ و یک ق.غ شیر و یک ق.غ روغن مایع که خوب مخلوط کرده اید رومال کنید کنجد و سیاه دانه بپاشید. فر که داغ شد سینی را میزاریم داخل فر با دمای 180 و بیست دقیقه زمان برای پخت بدید تا جایی که روی نان ها طلایی خوشرنگ شوند.

(فر من برقیه و بیست دقیقە کافی بود)دمای فرها متفاوته شاید بعضیا کمتر یا بیشتر طول بکشه دوستان اگر نونهاتون خشک میشن یە کاسە اب بزارید داخل فرتون کە داخل فر مرطوب باشه و نونهاتون خشک نشن بعد پخت نان ها رو بایه پارچه بپوشونید که نرم بشه ماندگاریشم بمدت یک هفته داخل یخچاله.

ارسال شده در تاریخ 30 آوریل 2020 توسط خدیجه ص با موضوع آشپزی
بازدید : 1,587
دیدگاه خود را ارسال کنید ( بدون دیدگاه )

لطفا کادر زیر را تکمیل کنید *

©ایران پاتوق / تمامی حقوق محفوظ و مربوط به این سایت می باشد و کپی از مطالب ایران پاتوق حتی با درج لینک منبع ممنوع بوده و پیگیری قانونی خواهد شد.