طرز تهیه دست پیج کرمانشاهی غذای سنتی ایرانی
طرز تهیه دست پیج کرمانشاهی که بسیار خوشمزه و لذیذ هست تا حدودی شبیه کوفته هست فقط در مواد اولیه اش تفاوت دارند و به نسبت کوفته کار کمتری میبره.
آنچه در این مقاله از ایران پاتوق می خوانید
مواد لازم برای تهیه دست پیج کرمانشاهی چیست ؟
نخود پخته و له شده: یک و نیم لیوان
گوشت دو بار چرخ شده:۶۰۰ گرم
تخم مرغ: ۲ عدد
پیاز رنده شده:۲ عدد بزرگ (هم برای داخل دست پیچ و هم برای سس )
آرد نخودچی: ۲ ق غ
نمک، فلفل، زردچوبه و آویشن
آب لیمو: ۲ ق غ
رب گوجه: ۲ ق غ
روغن
مواد لازم برای داخل دست پیچ:
مغز گردو، کشمش، پیاز داغ و برگه آلو: به میزان لازم
مراحل پخت و طرز تهیه دست پیج کرمانشاهی :
ابتدا نخود رو چند ساعت خیس کنیبن. گاهی آبش رو خالی کنیبن و کاملا بپزین و له کنیبن.
حالا، گوشت چرخ کرده رو با پیاز رنده شده، تخم مرغ، نخود پخته و له شده، آرد نخود چی و مقداری نمک و فلفل با هم مخلوط کنین و خوب ورز بدین.
مایه گوشت را در دستتون به صورت گرد یا لوله ایی یا شامی فرم بدین و مقداری از مواد داخل دست پیچ رو داخل اون قرار بدین و جمعش کنیبن . به صورت گلولهای کوچک شبیه کوفته در بیارید.
دست پیچ های آماده شده را داخل یخچال نیم ساعت استراحت بدین.
سپس داخل ماهیتابه، پیاز رنده شده و رب رو تفت بدین ،نصف لیوان آب، آبلیمو و مقداری نمک و فلفل و آویشن اضافه کنین و روی حرارت قرار بدین و در تابه را ببندین تا اب جوش بیاد.
دست پیچ ها (کوفته ها ) رو یکی یکی داخل آب جوش بزارید. یک ساعت زمان بدین که دست پیچ ها پخته بشن و سس اون حسابی غلیظ بشه.
کمی نخود پخته داخل سس بریزین. الو و برگه هم داخل سس بریزید تا حسابی سس خوشمزه بشه
دست پیچ های پخته شده با نون تازه و سبزی خوردن و فلفل همدانی و ماست محلی بی نظیره .
نوش جان
پیشنهاد سردبیر
- طرز تهیه خورشت آلوچه با مرغ و گوشت بسیار خوشمزه
- طرز تهیه دمی گوجه یک ناهار بسیار ساده و در عین بسیار خوشمزه
- طرز تهیه آش ترش گیلانی از غذاهای سنتی و محلی
- دمی رشته با عدس آموزش انواع غذاهای سنتی با رشته پلویی
- طرز تهیه گداخته معجون عالی و خوشمزه شهر اصفهان
- رشته پلو با لوبیا چشم بلبلی محلی آموزش پخت رشته پلو سنتی