طرز تهیه شوید خولی خورشت محلی گیلانی بسیار خوشمزه

طرز تهیه شوید خولی از خورشت های خوشمزه خطه شمال است که از وقتی من عروس گیلانی ها شدم بارها بارها این غذا رو در گیلان و پیش خانواده شوهرم خوردهام و همیشه همه جا تعریف می کردم تا اینکه از مادر شوهرم خواستم این غذای خوشمزه رو برای من یاد بده و بتونم بپزم.

الان دیگه انقد حرفه ای شدم که فامیلای همسرم وقتی میان خونه ما از من یخوان این غذا رو براشون بپزم و دوست دارم این غذای شمالی رو به شما عزیزان هم یاد بدم تا در منزلتون در هر جای ایران که هستید تهیه کنید و میل کنید.

مواد لازم برای تهیه خورشت شوید خولی جیست ؟

پیاز متوسط یک عدد

مرغ ۲ تیکه

رب گوجه فرنگی یه ق غ

شوید ۲ق غ سر پر

تخم مرغ ۲تا دونه

نمک و زردچوبه فلفل سیاه

حبه سیر

۴ پیمانه ابجوش

آلوچه های خشک و که از قبل خیس خورده

طرز تهیه شوید خولی

مراحل پخت و طرز تهیه شوید خولی برای ۲نفر:

اول از همه یه دونه پیاز متوسط و نگینی خرد کردم و سرخش کردم و نمک و زردچوبه زدم و ۲حبه سیر رو هم رنده کردم و با پیاز سرخ کردم،سرخ که شد ۲ تیکه مرغ و بهش اضافه کردم و تفت دادم، یه ق غ رب گوجه فرنگی هم اضافه کردم،و بعد از کمی تفت دادن حدود ۲ق غ سر پر شوید خشک بهش اضافه کردم و بعد از کمی تفت دادن آلوچه های خشک و که از قبل خیس کرده بودم و بهش اضافه کردم و حدود ۴ پیمانه ابجوش بهش اضافه کردم تا حدی که روی مرغها رو پوشوند.و درب ظرف و گذاشتم تا بجوشه و خورشتم جا بیوفته.نمک و فلفل سیاه بهش اضافه کردم؛
وقتی خورشتم جا افتاد ۲تا دونه تخم مرغ و تو ظرفی شکوندم و هم زدم و به خورشتم اضافه کردم(اصلاً هم نزدم،و در دیگ و گذاشتم تا تخم مرغها که سفت شد هم زدم،چون غیر از این باشه خورشتمون بی ریخت میشه.
١۵ دقیقه که تخم مرغ تو خورشت موند کافیه، زیر خورشت و خاموش کردم.

نکات طرز تهیه شوید خولی

** من این خورشت و با کره محلی درست میکنم.

**این خورشت محلی گیلانه. میتونید با گوشت قرمز یا گوشت اردک یا حتی با قارچ محلی هم درست کنید.

**اسم این خورشت شوید،خولی(شویدخالی)هستش،یه خورشت محلی گیلانی هستش که در روستاهای أطراف گیلان طبخ میشه،

**این خورشت و میتونید با شوید خشک و یا اینکه با شوید تازه هم تهیه کنید.

**بعضیها بجز شوید،جعفری و گشنیز هم بهش اضافه میکند،البته مقدار شوید بیشتر از جعفری و گشنیزه تا طعم شوید غالب بشه.

اشنی این خورشت گوجه سبز یا به قول شمالی ها آلوچه هستش،که میتونید هم به صورت تازه یا فریز شده یا حتی آلوچه خشک هم استفاده کنید.

**اگر آلوچه یا گوجه سبز ترش در دسترس ندارید یا حتی دارید و شیرین یا ملسه میتونید از یه ق غ رب آلوچه استفاده کنید(چون این خورشت باید ترش باشه)

چرا بهش میگیم شوید خولی؟
این خورشت از ٣ جزء اصلی تشکیل شده
شوید و خولی و تخم مرغ
روستاهای اطراف گیلان به گوجه سبز(آلوچه) میگن خولی(خالی)

نوش جان

ارسال شده در تاریخ 23 ژوئن 2020 توسط خدیجه ص با موضوع غذای ایرانی
بازدید : 1,301
دیدگاه خود را ارسال کنید ( بدون دیدگاه )

لطفا کادر زیر را تکمیل کنید *

©ایران پاتوق / تمامی حقوق محفوظ و مربوط به این سایت می باشد و کپی از مطالب ایران پاتوق حتی با درج لینک منبع ممنوع بوده و پیگیری قانونی خواهد شد.