طرز تهیه شیرینی فسایی از سری شرینی های سنتی و محلی ایرانی

طرز تهیه شیرینی فسایی با دستور پخت مرحله به مرحله

طرز تهیه شیرینی فسایی روند تهیه همانند بسیاری از شیرینی های خشک است و فقط تفاوت هایی جزئی داره که براحتی شما می تنونید این شیرینی رو در منزل بپزید.

مواد لازم برای شیرینی فسایی:

روغن جامدخانگی 150گرم
** یعنی روغن جامد را بر روی حرارت بخار کتری اب کنید تا کاملا شفاف شود پس از سرد شدن حداقل 8 ساعت در یخچال بگذارید تا ببندد. از روغن صاف قنادی نیز می توان استفاده کرد.

پودر قند یا پودر شکر  150 گرم معادل یک لیوان سرخالی ،برحسب ذائقه می توان تا 20 گرم از مقدار پودر قند را کم کرد.

ارد سفید شیرینی پزی 250 گرم معادل یک و 3/4 لیوان

ارد نخودچی 60 گرم معادل 2/3 لیوان

زعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازم

طرز تهیه شیرینی فسایی

 طرز تهیه و مراحل پخت شیرینی فسایی:

1- ابتدا روغن و پودر قند را با قاشق کمی مخلوط کنید سپس با همزن برقی به قدری بزنید تا مخلوط کرم رنگ و پوک و حجیم شود. میزان هم زدن دراین مرحله بسیارمهم است.

2- ارد ها را باهم مخلوط کرده و سه بار الک کنید، سپس مخلوط ارد را کم کم به مواد بیفزایید و با لیسک یا قاشق به خورد مخلوط روغنی دهید، با نوک انگشتان کمی خمیر را ورز دهید تا خمیر جمع و منسجم شود.

3- تا حدی ارد بیفزایید که خمیر جمع شود، ممکن است همه ارد مصرف شود و یا کمی از ان باقی بماند. ورز دادن نیز با نوک انگشتان و در حد جمع و یکدست شدن خمیر کافیست، ورز بیش از اندازه باعث به روغن افتادن خمیر و در نتیجه پهن و سفت و خشک شدن شیرینی بعد از پخت خواهد شد.

4- خمیر را درون پوشش و در محیط اشپزخانه در حدود نیم ساعت استراحت دهید. سپس ان را بین دو نایلون بتدا کمی با دست و سپس با وردنه به ضخامت نیم سانت پهن کنید، خمیر در حد کمی چسبنده و شکننده است، قالب دلخواه بزنید و در سینی کاغذ روغنی انداخته بچینید ، اگر قالب به خمیر می چسبید مدام قالب را در پودر نشاسته ذرت یا پودر قند بزنید و تکان دهید و سپس قالب بزنید.

5- بر روی شیرینی ها با برس زعفران دم کرده غلیظ بزنید و با پودر پسته، تخم خرفه یا….تزیین کنید.

6- در فر از 20_15 دقیقه قبل گرم 160 درجه طبقه وسط به مدت 10 دقیقه قرار دهید.

7- زیاد داخل فر نگذارید چون بعد از پخت و سرد شدن سفت تر خواهند شد و اگر زیاد پخته شوند حالت ترد و نرمی خود را از دست خواهند داد و شیرینی خشک و سفت می شود.

نکات و ترفندهای عالی

** شیرینیها پس از پخت نرم هستند و با دست زدن متلاشی خواهند شد پس از سرد شدن بردارید.

** من سر 10 دقیقه کاغذ روغنی را بلند کردم و همین که دیدم شیرینی از روی کاغذ جابه جا شد فر راخاموش کردم.

** اگرحرارت فر،بسیار زیاد است شیرینی را در طبقه بالا بگذارید یا زیر ان یک سینی دیگر قرار دهید.

ارسال شده در تاریخ 2 می 2020 توسط خدیجه ص با موضوع شیرینی
بازدید : 1,259
دیدگاه خود را ارسال کنید ( بدون دیدگاه )

لطفا کادر زیر را تکمیل کنید *

©ایران پاتوق / تمامی حقوق محفوظ و مربوط به این سایت می باشد و کپی از مطالب ایران پاتوق حتی با درج لینک منبع ممنوع بوده و پیگیری قانونی خواهد شد.