طرز تهیه آش دندونی برای کودکان به همراه تزیین زیبا
آنچه در این مقاله از ایران پاتوق می خوانید
طرز تهیه آش دندونی برای کودکان به همراه تزیین زیبا
طرز تهیه آش دندونی
البته هر منطقه و شهری با توجه به ذائقه و مزاج خودشان به روش خاصی آش دندونی رو می پزند اما مواد اولیه همه جا تقریبا یکی هست و از حبوبات و گندم تهیه میشه .
آش دندونی
لازم برای۶ نفر
گندم پوست کنده ۱ پیمانه
نخود ۱/۲ پیمانه
لوبیا قرمز ۱/۴ پیمانه
لوبیا چیتی ۱/۴ پیمانه
پیاز درشت ۲ عدد
آب قلم ۱ لیتر
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه
۱- گندم، نخود و لوبیاها را بشویید و از شب قبل خیس کنید. چند بار آب آن را عوض کنید تا باد حبوبات گرفته شود.
۲- یک تا دو لیتر آب را به جوش آورید و گندم و حبوبات را به آن بیفزایید. حدود 2 ساعت روی حرارت بجوشانید تا نرم شوند.
۳- آب قلم را اضافه و پیازها را خرد کنید و با کمی روغن سرخ و به آن بیفزایید.
۴- نمک و فلفل را به مقدار دلخواه اضافه کنید و آش را با حرارت متوسط بجوشانید تا کاملا غلیظ شود و جا بیفتد. در صورت دلخواه با پیاز داغ و نعنا داغ و فلفل تزیین کنید.
نگاهی مخنصر به فلسفه آش دندونی:
یکی از رسومات شیرین مربوط به دندان در آوردن کودک این است که اولین کسی که دندان کودک را می بیند باید برای او کادو بخرد. اگر این کادو فلزی باشد به معنای آن است که دندان های کودک همانند فلز خواهد شد.
(دیش ده نی) یک لغت ترکی و به معنای آش دندان فشان است (همان آش دندونی است) که با گندم تهیه می شود. این آش طی مراسم خاصی تهیه و خورده می شود. فلسفه آش دندونی مربوط به این است که دندان کودک راحت و بدون درد رشد کند. گندم نیز سمبل برکت و به معنای آرزوی زندگی پر برکت برای کودک است.
پیشنهاد سردبیر
- طرز تهیه خورش کرفس مراحل پخت خورش کرفس تا جا افتادن این خورش عالی
- طرز تهیه کباب حسینی از غذاهای سنتی اصفهان
- طرز تهیه دمی گوجه یک ناهار بسیار ساده و در عین بسیار خوشمزه
- طرز تهیه نان جزغاله با دستور پخت مرحله به مرحله
- دستور فسنجون با جوجه شکم پر محلی بسیار لذیذ و خوشمزه
- طرز تهیه هویج پلو شیرازی با دستور اصیل این غذا