اوج توانایی باروری در زنان | سن مناسب باردار شدن در خانم ها
اوج توانایی باروری در زنان چه سنی است؟ از روشهای جلوگیری از بارداری و در دسترس بودن گسترده فنآوریهای تولید مثل ، امروزه زوجها کنترل بیشتری را بر سر زمانی دارند که میخواهند خانواده خود را از گذشته شروع کنند .
انتظار برای شروع یک خانواده ممکن است ، اگر چه این کار میتواند کمی سختتر شود تا باردار شود .
در دهه سوم زندگی بدن از نظر فیزیکی سالمتر است و فرد مبتلا به بیماری ها و ناراحتی های گوناگون نیست. از این رو احتمال زایمان زودتر از موعد و تولد نوزاد نارس در سن کمتر از ۳۶ سال پایین هست.
در دهه سوم زندگی احتمال ابتلا به انواع مشکلات رحم و آندومتر به مراتب کمتر است و بیماری های مقاربتی نیز در این سنین کمتر ایجاد می شود.
آنچه در این مقاله از ایران پاتوق می خوانید
بهترین دوران برای باردار شدن چه زمانی است انتخاب کنید ؟
باروری به طور طبیعی با گذشت زمان کاهش مییابد و بچهدار شدن در زندگی میتواند خطر مشکلات بارداری را افزایش دهد .
من معتقدم بهترین دوران برای باردار شدن وجود ندارد . تصمیم برای شروع یک خانواده باید براساس عوامل بسیاری باشد – از جمله سن شما و آمادگی شما برای والدین بودن .
فقط به این خاطر که بیش از ۳۰ یا ۴۰ سالگی به این معنا نیست که شما نمیتوانید یک نوزاد سالم داشته باشید .
مقاله زیر را بخوانید تا بیشتر در مورد حامله شدن در هر مرحله از زندگی خود و اوج توانایی باروری در زنان یاد بگیرید .
میزان باروری در دهه ۲۰ شما
زنان بسیار حاصل خیز هستند و بهترین شانس برای باردار شدن در سن ۲۰ سالگی خود را دارند .
این زمانی است که شما بیشترین تعداد تخمک با کیفیت خوب را دارید و خطرات ناشی از بارداری در پایینترین سطح قرار دارند . در سن ۲۵ سالگی شانس بارداری بعد از ۳ ماه تلاش تنها زیر ۲۰ درصد است .
میزان باروری در دهه ۳۰
باروری به تدریج از ۳۲ سالگی شروع به کاهش میکند . بعد از سن ۳۵ سالگی ، این کاهش به سرعت بالا میرود . زنان با تمام تخمک هایی که تا به حال دارند متولد میشوند – حدود ۱ میلیون از تعداد تخمک ها به تدریج در طول زمان کاهش مییابد .
در سن ۳۷ سالگی تخمین زده میشود که حدود ۲۵،۰۰۰ عدد تخمک از شما باقی خواهد ماند . تا سن ۳۵ سالگی شانس بارداری بعد از ۳ ماه تلاش حدود ۱۲ درصد است .
خطر سقطجنین و اختلالات ژنتیکی نیز پس از سن ۳۵ سالگی شروع به افزایش میکند . ممکن است با مشکلات بیشتری در دوران بارداری یا زایمان نوزاد مواجه شوید . به همین دلیل ، پزشک شما ممکن است غربالگری و تست بیشتر برای شما و نوزادتان را توصیه کند .
میزان باروری در دهه ۴۰
یک کاهش شدید در توانایی زنان برای حامله شدن در ۴۰ سالگی وجود دارد . در سن ۴۰ سالگی ، شانس بارداری بعد از ۳ ماه تلاش حدود ۷ درصد است .
در طول زمان ، کمیت و کیفیت تخمک کاهش مییابد . تخمک بزرگتر میتواند مشکلات کروموزومی داشته باشد ، که احتمال داشتن فرزند با یک نقص تولد را افزایش میدهد .
بیشتر زنان در سنین ۴۰ سالگی هنوز میتوانند یک بارداری سالم و نوزاد داشته باشند ، اما این خطرات در طول این زمان به طور قابلتوجهی افزایش مییابد .
این ریسکها شامل موارد زیر هستند :
تولد زودرس
کاهش وزن زاد و ولد
نقصهای مادرزادی
شرایط پزشکی مانند دیابت و فشار خون بالا در زنان بعد از سن ۳۵ سالگی رایج است . این میتواند منجر به مشکلات بارداری نظیر دیابت حاملگی و پره کلاسمی شود .
بعد از سن ۴۰ سالگی ممکن است پزشک شما تست و نظارت اضافی برای مشکلات احتمالی انجام دهد .
باروری مرد
باروری یک مرد نیز با گذشت زمان کاهش مییابد . اما این روند بعدا ً اتفاق میافتد که معمولا ً از ۴۰ سالگی شروع میشود . پس از آن عصر ، مردان حجم منی کمتر و تعداد اسپرم خود را دارند . اسپرم آنها نیز شنا نمیکند .
به احتمال زیاد سلولهای بنیادی یک مرد مسنتر بیشتر از مردان جوان دارای اختلالات ژنتیکی هستند .
هر چه مرد مسنتر باشد ، بیشتر طول میکشد تا همسر او حامله شود . و شریک زندگی او ، صرفنظر از سن او ، در خطر بزرگتری برای سقطجنین است .
این به این معنا نیست که یک مرد در دهه ۴۰ و فراتر از آن نمیتواند پدر بچهها باشد . اما ممکن است کمی سختتر از آن چیزی باشد که قبلا ً در زندگی او بود .
سالهایی که می گذرد میتواند برای حامله شدن چالش برانگیزتر باشد . با این وجود ، هنوز ممکن است که یک نوزاد سالم داشته باشید زمانی که در سن ۳۰ یا ۴۰ سالگی هستید .
در نهایت ، زمان مناسبی برای حامله شدن ، زمانی است که احساس خوبی نسبت به شما دارد . انتظار نداشته باشید تا زمانی که احساس اعتماد به نفس بیشتری در شغل و امور مالی خود داشته باشید تا خانواده خود را تاسیس کنید ، صبر کنید .
اگر شما انتخاب کنید که صبر کنید، ممکن است بخواهید با پزشک خود و یا متخصص باروری چک کنید تا مطمئن شوید که هیچ گونه مشکلات سلامتی زمانی که آماده هستید در سر راه شما قرار نخواهد گرفت .
پیشنهاد سردبیر
- خواص مفید مغزیجات رابدانیم هر مغز خواصی دارد مفید و ایمن کننده بدن
- گلاب و بیماری های گوارشی گلاب در درمان بیماری های گوارشی
- آیا فلافل غذای سالم است ؟ بررسی واقعیتهای غذایی فلافل
- آب پرتقال منبع غنی کلسیم است توصیه مصرف آب پرتقال به خانوم ها
- گوش دادن موسیقی قبل از خواب مناسب برای کاهش استرس
- درمان دندان درد در خانه راههای درمان گیاهی دندان درد